Στα «μαύρα» η Μεσαρά - Στην τελευταία του κατοικία ο Γιώργος Ροδουσάκης

Κρήτη
Στα «μαύρα» η Μεσαρά - Στην τελευταία του κατοικία ο Γιώργος Ροδουσάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα σε μία εβδομάδα, δύο τραγωδίες με δύο νεκρούς στον βωμό της ασφάλτου

Η Κρήτη αποχαιρετά ένα ακόμη τέκνο της και η Μεσαρά το μεσημέρι αποχαιρετά ένα ακόμη τέκνο της, τον Γιώργο Ροδουσάκη.

Το νεαρό λαουτιέρη που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Κλίμα οδύνης και θλίψης όχι μόνο στην Μεσαρά αλλά σε ολόκληρη την Κρήτη που λέει αντίο σήμερα στο 47ο θύμα της ασφάλτου στο νησί από αρχές του χρόνου.

Κλίμα οδύνης και θλίψης στην οικογένεια του παλικαριού η οποία από την μία στιγμή στην άλλη ντύθηκε στα μαύρα. Κλίμα οδύνης και θλίψης στο συγγενικό του περιβάλλον, στους φίλους και τους γνωστούς του , οι οποίοι δεν θα ξαναδούν το φίλο τους, τον αγαπημένο τους, κατακλύζοντας την ίδια ώρα με σπαρακτικά μηνύματα το Facebook και ένα μεγάλο γιατί να βγαίνει από τα χείλη όλων όσοι γνώριζαν το αδικοχαμένο παλικάρι.

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε το μεσημέρι, στον Ιερό ναό του Αγίου Πνεύματος στο Πετροκεφάλι από όπου και καταγόταν ο 21χρονος λαουτιέρης,

Ένα "αντίο" για έναν ακόμη νεαρό άντρα, που αγαπούσε την Κρητική μουσική και το λαούτο, αλλά δεν πρόλαβε να χαρεί τις χαρές της ζωής καθώς ο θάνατος του είχε στήσει καρτέρι, ξημερώματα του Σαββάτου, στο Τυμπάκι, όταν το αυτοκίνητο του έπεσε σε τοίχο εγκαταλελειμμένου σπιτιού με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Εικόνες άλλωστε από το σημείο της τραγωδίας που κόβουν την ανάσα και μαρτυρούν το μέγεθος της σφοδρότητας της σύγκρουσης του αυτοκινήτου που «ισοπέδωσε» το σπίτι και το μετέτρεψε σε άμορφη μάζα σιδερικών, ενώ πέτρες και υλικά είχαν συνθλίψει το μπροστινό μέρος του Ι.Χ και τη θέση του οδηγού.

Το χρονικό του δυστυχήματος.

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε περίπου στις 5 το πρωί του Σαββάτου στο Τυμπάκι. Ο νεαρός έχασε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε στο σπίτι, γκρεμίζοντάς το κυριολεκτικά με αποτέλεσμα βαριές πέτρες να καταπλακώσουν το όχημα.

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκε νεκρός ο άνδρας βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια και τους φίλους του καθώς η ζωή του «χάθηκε» πριν προλάβει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

Μέσα σε μία εβδομάδα δύο νεκροί στον βωμό της ασφάλτου

Πρόκειται για το δεύτερο θύμα μέσα σε λίγα 24ωρα αφού την Πέμπτη βρήκε τραγικό θάνατο ο 60χρονος Ιωάννης Ξενάκης, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή όταν το όχημά του κατέληξε σε χαντάκι, στο 8ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ηρακλείου-Μοιρών.

Οι τραγωδίες της ασφάλτου δεν έχουν τέλος στο νησί αφού η μακάβρια λίστα των θυμάτων μεγαλώνει και ήδη 47 ζωές έχουν χαθεί στο οδικό δίκτυο της Κρήτης από τις αρχές του έτους.

Συγκλονιστικά τα μηνύματα στο Facebook για τον Γιώργο που έσβησε

Ο Γιώργος ασχολούταν ερασιτεχνικά με το λαούτο, όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει ο 21χρονος στο προφίλ του στο Facebook. Μάλιστα, ήδη άνθρωποι που τον γνώριζαν δημοσιεύουν στη μνήμη του μικρού παιδιού.

«Απόψε Παναγία μου

στον Άδη θα γλεντούνε,

για ένα μερακλή νεκρό

που θα υποδεχτούνε....

Πλάκα βαριά να μη πατείς κάμε τη τη θυσία γιατί ο Νιος που σκεπασες είχε μεγάλη αξία.....

Πάντοτε θα 'ναι δίπλα μας

η σκέψη η δικιά σου,

θα λείπει όμως ο ασκιανός

που κάναν τα φτερά σου......

Καλό ταξίδι ΓΙΩΡΓΙΟ.........😢» του γράφουν χαρακτηριστικά στο Facebook, μία μαντινάδα που προκαλεί ρίγη συγκίνησης.

«Ποιος στο σημάδι σ' έβαλε... αητέ μου κι έπαιξε σου.. Και τη χαριστική βολή..

Στα δυο φτερά έδωκε σου...

Με το λαούτο αγκαλιά.. θα κατεβείς στον Άδη.. να πάρει από τη λάμψη σου.. λάμψη και το σκοτάδι...

Καλό ταξίδι Γιώργο…» συνεχίζουν να γράφουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News