«Χαλάει» ο καιρός στην Κρήτη - Πότε θα βρέξει;

Κρήτη
«Χαλάει» ο καιρός στην Κρήτη - Πότε θα βρέξει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καιρικές συνθήκες στην Κρήτη και την Ελλάδα, μέχρι και την Παρασκευή

Βροχερή αναμένεται να είναι η επόμενη εβδομάδα στην Κρήτη, ιδίως προς τα τέλη της, καθώς, στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης, αναμένονται βροχές, που - κατά τόπους - θα λάβουν τη μορφή καταιγίδων.

Ειδικότερα, την Παρασκευή, αναμένεται να σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις, σχεδόν, σε ολόκληρη την Κρήτη. Ενώ, και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο - σύμφωνα, πάντα, με τις πρώτες μετεωρολογικές προγνώσεις - αναμένεται βροχερό.

Ο καιρός της εβδομάδας:

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου

Τη Δευτέρα αναμένονται λίγες νεφώσεις στην Κρήτη, κατά τόπους, αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 4 με 6 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου

Την Τρίτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη και τα Ανατολικά Ηπειρωτικά, με λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στην Εύβοια. Τοπικά, αναμένεται περιορισμένη ορατότητα, κυρίως στα Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα Δυτικά, Νότιοι – Νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ και στα Ανατολικά, από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου

Στη Δυτική Ελλάδα, από το μεσημέρι της Τετάρτης, αναμένονται βροχές, ενώ στο Ιόνιο, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα Ανατολικά Ηπειρωτικά. Ενώ, περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες πρόκειται να υπάρξουν στα Ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα Δυτικά, από νότιες διευθύνσεις, στα 3 με 5 Μποφόρ, στα Ανατολικά, Βόρειοι στα 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου

Νεφώσεις αναμένονται στα Δυτικά, με ασθενείς βροχές στο Ιόνιο, καθώς και πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα Νότια. Περιορισμένη ορατότητα αναμένεται να υπάρξει στα Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο Βόρειοι – Βορειοδυτικοί στα 4 με 5 Μποφόρ και στα Ανατολικά, από βόρειες διευθύνσεις στα 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα Ανατολικά Ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στη Δυτική Ελλάδα, αναμένεται να υπάρξει περιορισμένη ορατότητα το πρωί της Παρασκευής. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο, τοπικά, 6 Μποφόρ και η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

*Ενδεικτικά, που και πότε αναμένονται βροχοπτώσεις:

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/11

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/11

ΤΡΙΤΗ 6/11

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/11

ΠΕΜΠΤΗ 8/11

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/11

Αγία Βαρβάρα

Άγιος Νικόλαος

Άνω Βιάννος

Άνω Βιάννος

Άνω Βιάννος

Άνω Βιάννος

Νέα Αλικαρνασσός

Νέα Αλικαρνασσός

* Σημειώνεται ότι σε κάποιες περιοχές η ένταση των βροχοπτώσεων θα είναι μεγαλύτερη, ενώ σε άλλες μικρότερη.

Για καθημερινή πρόγνωση του καιρού, μπείτε ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News