Ληστεία Creta Maris: Τι αποφάσισε το δικαστήριο για τους «ληστές με τα καλάσνικοφ»

Κρήτη
Ληστεία Creta Maris: Τι αποφάσισε το δικαστήριο για τους «ληστές με τα καλάσνικοφ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος στην πολύκροτη δίκη

'Επεσε η «αυλαία» σήμερα για την η πολύκροτη δίκη των επονομαζόμενων “ληστών με τα καλάσνικοφ”, η οποία και βρισκόταν σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Σήμερα ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέβηκε  μαζί με τους εφέτες στην Έδρα και προχώρησε στην ανακοίνωση των αποφάσεων.

Το δικαστήριο έκρινε αθώα τη γυναίκα κατηγορουμένη την οποία ο εισαγγελέας είχε προτείνει να κηρυχθεί ένοχη έχοντας καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή για την πλημμεληματική πράξη της υπόθαλψης εγκληματία.

Ένοχος κρίθηκε ο 36χρονος  για τη σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας για τρεις αστυνομικούς και τις απόπειρες κλοπής στα σούπερ μάρκετ και στα κοσμηματοπωλεία. Ενώ κρίθηκε αθώος για αρπαγή υπαλλήλου και για τις υπόλοιπες 4 απόπειρες ανθρωποκτονίας των αστυνομικών.

Για τον έτερο κατηγορούμενο, τον 32χρονο Κρητικό, κρίθηκε  και εκείνος ένοχος για σύσταση συμμορίας, οπλοκατοχή, ληστείες ,απόπειρα ληστείας ενώ κρίθηκε αθώος για την αρπαγή υπαλλήλου και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών. 

Αναλυτικότερα για τον 36χρονο επέβαλλαν ποινή φυλάκισης 56 χρόνια  και 4 μήνες, συνολικά.  ενώ για τον 32χρονο Κρητικό, 38 χρόνια συνολικά κατά συγχώνευση.

Οι κατηγορούμενοι έχουν το δικαίωμα έφεσης. Το ακροατήριο άκουσε με απόλυτη ψυχραιμία την απόφαση.

Η τελευταία συνεδρίαση για την επίμαχη υπόθεση έλαβε χώρα τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου. Εκείνη την ημέρα η δίκη συνεχίστηκε με τις απολογίες των κατηγορουμένων, την εισαγγελική πρόταση, αλλά και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει τότε την απαλλαγή των δύο βασικών κατηγορουμένων από αρκετές από τις πράξεις για τις οποίες βαρύνονται και για τις οποίες έχουν κριθεί ένοχοι πρωτόδικα.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο 32χρονος Κρητικός που κάθεται στο εδώλιο για τη ληστεία που είχε σημειωθεί σε κοσμηματοπωλείο των Μαλίων, καθώς και για απόπειρα ληστείας στο κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου “Creta Maris”, τον Ιούνιο του 2015. Εξάλλου, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του 32χρονου για παράνομη οπλοκατοχή.

Για τον 36χρονο από την Αρμενία, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για δύο ληστείες σε βάρος σούπερ-μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, για την απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο επί της οδού Κονδυλάκη, για την απόπειρα ληστείας στο κοσμηματοπωλείο του “Creta Maris”, για τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο στα Μάλια, καθώς και για μια ακόμη περίπτωση ληστείας.

Από εκεί και πέρα, ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή των δύο κατηγορουμένων από τις πράξεις που σχετίζονται με την αρπαγή του υπαλλήλου του κοσμηματοπωλείου κατά την απόπειρα ληστείας του “Creta Maris”, αλλά και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 7 αστυνομικών, την ίδια ημέρα. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του 36χρονου από την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, αλλά και του 32χρονου από την πράξη της απλής συνέργειας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News