Δικαστικά «μπλεξίματα» για Κρητικιά, που έχασε τη μητέρα της, λόγω… γραφειοκρατίας

Κρήτη
Δικαστικά «μπλεξίματα» για Κρητικιά, που έχασε τη μητέρα της, λόγω… γραφειοκρατίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τρέχει» στα δικαστήρια για το λάθος κάποιου άλλου!

Σε μία περιπέτεια άνευ προηγουμένου μπήκε μία Κρητικιά, που, πέραν του πόνου της για το χαμό της μητέρας της, τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη μία τεράστια γραφειοκρατική διαδικασία.

Ο λόγος για την κ. Σταυρούλα Δαλκίτση, η οποία στις 13 Νοεμβρίου έχασε την πολυαγαπημένη της μητέρα, σε ηλικία 75 ετών. Όπως είναι φυσικό, για το θάνατο της γυναίκας ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Συγκεκριμένα, ο αδερφός της κ. Δαλκίτση μετέβη στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, που εδρεύει στον Πύργο, προκειμένου να λάβει τη Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου για την απώλεια της μητέρας του.

Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα…

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr η κ. Δαλκίτση, η υπάλληλος του Δήμου ανέγραψε λανθασμένα στη Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου της μητέρας της κ. Δαλκίτση ότι η γυναίκα ήταν χήρα και όχι διαζευγμένη, όπως και ίσχυε.

Η παραπάνω λανθασμένη λέξη έμελλε να φέρει και τα… γραφειοκρατικά μπερδέματα στην οικογένεια της εκλιπούσης.

Και αυτό γιατί, όπως δήλωσε η κ. Δαλκίτση, όταν, μέλη της οικογένειας μετέβησαν στο Ληξιαρχείο Ηρακλείου, προκειμένου αργότερα να μεταβούν και στο αρμόδιο παράρτημα του ΙΚΑ, ώστε να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να κάνουν αίτηση για διακοπή καταβολής της σύνταξης λόγω θανάτου, προς μεγάλη τους έκπληξη, τους ενημέρωσαν πως το αίτημα τους δεν μπορεί να γίνει δεκτό, καθώς η γυναίκα, στη Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου, αναγράφεται ως «χήρα», ενώ στην πραγματικότητα, όπως επιβεβαιώθηκε και από το Ληξιαρχείο Ηρακλείου, η εκλιπούσα ήταν διαζευγμένη!

Δικαστικά «μπλεξίματα», από τη μια στιγμή στην άλλη!

Όπως, αργότερα, ενημερώθηκαν τα μέλη της οικογένειας της εκλιπούσης από το ίδιο το Ληξιαρχείο του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων - υπάλληλος του οποίου έκανε και το εν λόγω λάθος - η μοναδική λύση για την οικογένεια είναι η… νομική οδός, καθώς, άπαξ και καταχωρηθεί κάποια πληροφορία - ακόμη κι αν είναι λανθασμένη - δεν δύναται να διορθωθεί.

Έτσι, τώρα, η κ. Δαλκίτση και η οικογένειά της πρέπει να ακολουθήσουν τη νομική οδό.

Αυτό σημαίνει ότι, όπως ανέφερε και η ίδια η κ. Δαλκίτση, από τη μια στιγμή στην άλλη, και για ένα λάθος για το οποίο η ίδια και η οικογένειά της - σε καμία περίπτωση - δεν ευθύνονται, οφείλουν, όχι μόνο να δαπανήσουν χρήματα για δικηγόρο, αλλά και να αποκτήσουν «μπλεξίματα» με τη Δικαιοσύνη.

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε η κ. Δαλκίτση «Αρνούμαι κατηγορηματικά να “τρέχω” εγώ στα Δικαστήρια για το λάθος ενός άλλου ανθρώπου».

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε αγανακτισμένα η κ. Δαλκίτση «Το μόνο που θέλαμε από το ΙΚΑ είναι να μην επιβαρύνουμε, πλέον, το κράτος με την καταβολή της σύνταξης της μητέρας μου. Μάλιστα, έχει ήδη πιστωθεί ένα μέρος των χρημάτων της σύνταξης, όμως το ποσό αυτό, γνωρίζουμε, πως δε μας ανήκει…».

Και όλα αυτά, εν έτη 2018… 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News