default-image

Ψυχρός καιρός στην Κρήτη - Που καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Κρήτη
Ψυχρός καιρός στην Κρήτη - Που καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο και πρώτη της θερμοκρασίας την επομένη των Χριστουγέννων

Έπεσε αισθητά η θερμοκρασία στην Κρήτη αφού τσουχτερό είναι από το μεσημέρι των Χριστουγέννων το κρύο και σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο έδειξε και 0 βαθμούς Κελσίου.

Xαλάζι έπεσε στον Αποκόρωνα Χανίων και χιονόνερο στο χωριό Ασκύφου όπως και σε πολλές περιοχές του νησιού όπου το σκηνικό ήταν γιορτινό και χειμωνιάτικο.

Μάλιστα λόγω του κρύου που επικρατεί σήμερα Τετάρτη ,ο Δήμος Ηρακλείου ανακοίνωσε ότι " το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου 121)  θα παραμείνει ανοιχτό καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, για όσους επιθυμούν την διαμονή τους εκεί. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο 2813409409".

Σε ολόκληρη την Κρήτη η θερμοκρασία έπεσε αισθητά. 

Χαμηλότερες θερμοκρασίες:

Στις 8.30 π.μ. της Τετάρτης το θερμόμετρο «έδειχνε»:

Σαμαριά   0

Ανώγεια   2

Τζερμιάδο 3

Σεμπρώνα 4

Έλος Χανίων 5

Κάνδανο Χανίων

Στις μεγάλες πόλεις και τα βόρεια παράλια της Κρήτης η θερμοκρασία κυμάνθηκε το πρωί από 7-11 βαθμούς Κελσίου και η βουτιά του υδραργύρου ήταν εξαιρετικά απότομη.

Χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα:

Η Τετάρτη θα είναι μια πολύ ψυχρή ημέρα για την Κρήτη με βροχές, κατά τόπους ισχυρές, ενώ οι χιονοπτώσεις αναμένεται να κατέλθουν σε χαμηλότερα υψόμετρα, με ένα μέσο υψόμετρο περίπου τα 800 μέτρα. Οι Βόρειοι άνεμοι πνέουν αρκετά ενισχυμένοι με την ένταση τους στα 6 -7 Μποφώρ, τοπικά στο Αιγαίο έως και τα 8 Μποφώρ. Πάντως με τα έως τώρα στοιχεία δεν αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και σε αυτό συμβάλλει η σταδιακή εξασθένηση των ανέμων από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα με την ελάχιστη τιμή της να κυμαίνεται στους 7°C για τα πεδινά ενώ κοντά στους 0°C θα είναι στα ορεινά τμήματα και δεν πρόκειται να μεταβληθεί ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή αποκατάσταση της καλοκαιρίας αρχικά από τα δυτικά τμήματα της Κρήτης και λίγο αργότερα και ανατολικότερα. Πάντως το πρωί της Πέμπτης θα σημειωθούν λίγες ακόμη βροχές στα ανατολικά και κάποιες χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές. Οι Βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν πολύ γρήγορα στα δυτικά με την ένταση τους να κυμαίνεται στα 3-4 Μποφώρ, ενώ στα ανατολικά θα παραμείνουν μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες στα 5 -6 Μποφώρ και στη συνέχεια θα εξασθενήσουν. Πολύ χαμηλές θα είναι και πάλι οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας τις πρωινές ώρες της Πέμπτης αλλά αργότερα θα ανέβουν σε λίγο υψηλότερα επίπεδα στα δυτικά λόγω και της ηλιοφάνειας.

Πολύ καλός καιρός αναμένεται για την Παρασκευή με περισσότερη ηλιοφάνεια

    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News