Χιόνισε στον Ψηλορείτη! Παιχνίδια & χαμόγελα στο λευκό τοπίο

Κρήτη
Χιόνισε στον Ψηλορείτη! Παιχνίδια & χαμόγελα στο λευκό τοπίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοσμοσυρροή στα ορεινά της Κρήτης – Οι Κρητικοί απολαμβάνουν τα χιόνια

Ο καιρός το «’πε» και το ‘κανε, αφού οι θερμοκρασίες έπεσαν κατακόρυφα στην Κρήτη, στα ορεινά του νησιού χιόνισε και σήμερα απολαμβάνουν το χιόνι δεκάδες Κρητικοί.

Μικροί και μεγάλοι, οικογένειες και παρέες φόρεσαν τους σκούφους τους, τις μπότες και τα χοντρά τους ρούχα, μπήκαν στο αυτοκίνητο και πήραν το δρόμο για τον Ψηλορείτη, καθώς το… ψυλλιάστηκαν ότι χιόνισε και φυσικά όσοι δεν έχουν υποχρεώσεις, ήταν το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν μία τέτοια μέρα.

Το λευκό τοπίο ταιριάζει άρτια με τον Δεκέμβριο, πόσο μάλλον με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ο χιονοπόλεμος πρωταγωνιστεί στα ορεινά της Κρήτης, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν χιονάνθρωπους είτε στο έδαφος είτε πάνω στα αυτοκίνητά τους, παίρνοντας έτσι μία «γεύση» από χειμώνα. Άλλοι ξαπλώνουν στο χιόνι και δημιουργούν αγγελάκια, κάποιοι έχουν πάρει και... έλκηθρα, κάνοντας βόλτα στο πανέμορφο λευκό τοπίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη είναι η κοσμοσυρροή και έχει κίνηση στο δρόμο για τον Ψηλορείτη, με τα αυτοκίνητα να είναι πολλά. Ο δρόμος είναι ανοιχτός και προσβάσιμος για τους πολίτες που επέλεξαν αυτό τον τρόπο διασκέδασης σήμερα. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει χιονόνερο στο δρόμο γεγονός που κάνει ακόμα πιο ολισθηρό το έδαφος και γι’ αυτό το λόγο οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Τι λέτε λοιπόν; Πάμε για… χιονοπόλεμο;

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες την Τετάρτη

Στις 8.30 π.μ. της Τετάρτης το θερμόμετρο «έδειχνε»:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News