Ποια σχολεία της Κρήτης θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη

Κρήτη
Ποια σχολεία της Κρήτης θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κακοκαιρία «κλείνει» σχολεία στην Κρήτη και αύριο

Αρκετοί ήταν οι μαθητές σε ολόκληρη την Κρήτη, των οποίων οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές πήραν… παράταση μίας ημέρας, εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας το οποίο, πλήττει, από το βράδυ της Δευτέρας την Κρήτη.

Σήμερα, πολλά σχολεία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού - ιδίως όσα βρίσκονται σε ορεινές, ημιορεινές περιοχές - δε λειτούργησαν, ενώ αρκετά είναι και τα σχολεία που δε θα λειτουργήσουν ούτε και αύριο, Τετάρτη.

Μείνετε συντονισμένοι στο neakriti.gr, καθώς υπάρχει συνεχής ενημέρωση σχετικά με το ποια σχολεία δε θα ανοίξουν. Υπεύθυνοι αυτών των αποφάσεων είναι οι δήμοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Δήμο Αμαρίου, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστά, επίσης, θα είναι και τα σχολεία - όλων των βαθμίδων - του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Στεφανάκης στο neakriti.gr.

Ενώ, δε θα λειτουργήσουν ούτε τα σχολεία που βρίσκονται στο χωριό των Ανωγείων, έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Ανωγείων, κ. Εμμανουήλ Καλλέργη.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ρεθύμνου.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης κ.Τερζάκης στο neakriti.gr, την Τετάρτη 9/1, δεν πρόκειται να λειτουργήσει ούτε και το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, εξαιτίας λειτουργικών προβλημάτων που σχετίζονται με τη θέρμανση.

Όσον αφορά στο Δήμο Μυλοποτάμου, όπως αναφέρει στο neakriti.gr ο Δήμαρχος κ. Κόκκινος, «τα σχολεία αύριο θα παραμείνουν κλειστά μόνο στα ορεινά χωριά του Δήμου όπως είναι ο Άγιος Μάμας και τα Ζωνιανά. Για τα υπόλοιπα χωριά, η απόφαση θα παρθεί το πρωί και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον καιρό.».

Το ίδιο θα ισχύσει και για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Αναφορικά με το Δήμο Βιάννου, οι πληροφορίες ανέφεραν πως τα σχολεία που δεν άνοιξαν σήμερα, Τρίτη, θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας. Λίγη ώρα αργότερα εκδόθηκε και η ανακοίνωση:

«Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 09/01/2019, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στον Δήμο τις βραδινές ώρες και την δημιουργία παγετού τις πρωινές ώρες που καθιστά επικίνδυνη και αδύνατη την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία του Δήμου Βιάννου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη τα σχολεία, που δεν θα λειτουργήσουν, είναι:

-Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Άνω Βιάννου

-Γυμνάσιο - Λύκειο Βιάννου

-Δημοτικό Σχολείο Αμιρών.

-Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Εμπάρου.

-Ο παιδικός σταθμός του Δήμου Βιάννου

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά σχολεία της Άρβης, της Ψαρής Φοράδας και το νηπιαγωγείο Καστρίου.».

Και στο Δήμο Σητείας θα παραμείνουν κλειστά κάποια σχολεία λόγω του παγετού και της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Πατεράκη, την Τετάρτη δε θα ανοίξουν το Δημοτικό σχολείο στους Αρμένους, το Γυμνάσιο Χανδρά και το Νηπιαγωγείο Ζίρου.

Για το Δήμο Γόρτυνας, ο Δήμαρχος αναφέρει στο neakriti.gr πως η απόφαση που έχει παρθεί είναι τα σχολεία να ανοίξουν μία ώρα αργότερα, δηλαδή 9:15. Ωστόσο, οι πολίτες καλό θα είναι να βρίσκονται σε επικοινωνία με τους Δήμους τους σε περίπτωση που αλλάξει κάτι. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News