default-image

Καθηλώθηκε στα Χανιά πλοίο της γραμμής για Ηράκλειο - Παρέμενε στα ανοιχτά ένα άλλο

Κρήτη
Καθηλώθηκε στα Χανιά πλοίο της γραμμής για Ηράκλειο - Παρέμενε στα ανοιχτά ένα άλλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρά προβλήματα στα λιμάνια της Κρήτης λόγω ανέμων

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες έχουν προκαλέσει προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των  ακτοπλοϊκών δρομολογίων κυρίως για τα πλοία της γραμμής που αναχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας από το λιμάνι του Πειραιά.

Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στο λιμάνι των Χανίων. Πλοίο της ΑΝΕΚ λόγων των ανέμων δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι και παρέμενε για αρκετή ώρα στα ανοιχτά. Τελικά πριν τις 9 το πρωί κατάφερε να μπει στο λιμάνι  και να δέσει, δίνοντας έτσι τέλος στην ταλαιπωρια εκατοντάδων επιβατών.

Την ίδια ώρα καθηλωμένο στο λιμάνι των Χανίων βρισκόταν πλοίο των Μινωικών Γραμμών που αν και έδεσε κανονικά στις 4.30 τα ξημερώματα  δεν μπορούσε  να αναχωρήσει λόγω των ανέμων.

Το πλοίο επρόκειτο να φθάσει στο Ηράκλειο στις 7.30 το πρωί αλλά οι καιρικές συνθήκες στη Δυτική Κρήτη δεν επέτρεπαν τον απόπλου του ο οποίος ωστόσο τελικά πραγματοποιήθηκε και έτσι στο λιμάνι του Ηρακλείου αναμένεται στις 10 το πρωί.

Αυτή τη στιγμή πάντως, σύμφωνα και με στοιχεία από τα λιμεναρχεία Ηρακλείου και Χανίων  η ένταση των ανέμων στο Δυτικό Κρητικό φθάνει τα 8-9 μποφόρ και δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα και το βράδυ στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και δη στις αναχωρήσεις των πλοίων από και προς Κρήτη.

Απαγορευτικό απόπλου

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνι του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κανονικά γίνονται προς το παρόν τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα και Καβάλα-Πρίνου Θάσου. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις η αλλαγές δρομολογίων.

Έντονη επιδείνωση του καιρού έχουμε σήμερα λόγω της έλευσης του νέου Βαρομετρικού χαμηλού.

Με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τους ισχυρούς βοριάδες ξεκίνησε η σημερινή ημέρα δημιουργώντας ήδη προβλήματα με τα πλοία της γραμμής στα λιμάνια της Κρήτης.

Επιπλέον χαρακτηριστικό αυτής της κακοκαιρία είναι και οι χιονοπτώσεις οι οποίες θα εμφανισθούν σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα (εμφανίζεται πιθανότητα χιονόπτωσης σε ένα μέσο υψόμετρο τα 600 μέτρα) αλλά φαίνεται να είναι πιο έντονες στις ανατολικές περιοχές του νησιού.

 Στο χαρακτηριστικό των χιονοπτώσεων σύμφωνα με τον κ. Λέκκα είναι  ότι ακόμη και με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα είναι πολύ δύσκολη η ακριβής πρόβλεψη τους από τα δυτικά προς τα ανατολικά του νησιού, κυρίως όσον αφορά τα υψόμετρα αλλά ακόμη περισσότερο όσον αφορά την ένταση τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News