Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά την Τετάρτη λόγω κακοκαιρίας

Κρήτη
Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά την Τετάρτη λόγω κακοκαιρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο παγετός, το χαλάζι και το χιόνι κρατούν τα σχολεία κλειστά

Σφοδρή κακοκαιρία με ισχυρή χαλαζόπτωση πλήττει την Κρήτη.

Έντονη χαλαζόπτωση πλήττει τα Ανώγεια με αποτέλεσμα τα σχολεία του Δήμου Ανωγείων να παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη.

Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων με απόφαση του Αντιδημάρχου Παιδείας Γιώργου Βλαχάκη, στον Δήμο Ηρακλείου δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου τα σχολεία στις περιοχές των πρώην Καποδιστριακών Δήμων:

Παλιανής, Γοργολαΐνη, Τεμένους

και Σκαλανίου, Βασιλειών, Αγίου Σύλλα, Αγίου Βλάσση

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Οροπέδιο Λασιθίου και στο Δήμο Βιάννου.

Εν τω μεταξύ, και ο Δήμος Χερσονήσου αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων σήμερα στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου, «λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη. Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά, στη Δημοτική Κοινότητα Επισκοπής, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Επισκοπής και στην Τοπική Κοινότητας Σγουροκεφαλίου το Νηπιαγωγείο Σγουροκεφαλίου.».

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, τα σχολεία στον εν λόγω Δήμο θα παραμείνουν επίσης κλειστά σήμερα λόγω έντονου παγετού στους δρόμους. Ενώ και ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Καλογεράκης πήρε την απόφαση να παραμείνουν σήμερα κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στον Δήμο Μαλεβίζιου, με νεότερη ενημέρωση, τα σχολεία που δε θα λειτουργήσουν λόγω της κακοκαιρίας είναι αυτά στη Ροδιά, στον Μάραθο και στον Κρουσώνα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, κλείνουν «λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των δυσκολιών που παρατηρούνται στις μετακινήσεις των μαθητών.». Κλειστό θα παραμείνει το δημοτικό σχολείο της Τυλίσου, καθώς και το γυμνάσιο λόγω του ότι δέχεται μαθητές από γύρω χωριά που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Να σημειωθεί επιπροσθέτως πως και στο Δήμο Γόρτυνας δε θα ανοίξει κανένα σχολείο σήμερα. Η κίνηση στους δρόμους, σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Σχοιναράκη, γίνεται μόνο με αλυσίδες και 4x4, ενώ εκχιονιστικά δουλεύουν από νωρίς προκειμένου να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.  

Στο δήμο Φαιστού κλειστά παρέμειναν τα σχολεία στα ορεινά χωριά όπως σε Ζαρό, Βορίζια και Καμάρες όπως και το ειδικό σχολείο στην Πόμπια.

Σε όλες τις περιοχές, πάντως, οι δήμαρχοι εφιστούν την προσοχή των οδηγών οι οποίοι ενημερώνουν πως επικρατεί παγετός και δεν πρέπει να γίνονται άσκοπες μετακινήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Βιάννου 

«Οι συνθήκες στο Δήμο Βιάννου καθιστούν επικίνδυνη και αδύνατη τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία του Δήμου Βιάννου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη, τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν είναι:

- Δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Άνω Βιάννου

- Γυμνάσιο - Λύκειο Βιάννου

- Δημοτικό σχολείο Αμιρών

- Δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Εμπάρου

- παιδικός σταθμός Βιάννου

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα σχολεία Άρβης και Ψαρής Φοράδας».

Την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος Βιάννου απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να μην κατευθύνονται προς τις περιοχές του δήμου, καθώς το χιόνι φτάνει τους 10 πόντους.

Ο Δήμαρχος Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης μέσω του neakriti.gr περιγράφει με δραματικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί, λέγοντας χαρακτηριστικά οτι επικρατεί έντονη χιονοθύελλα και υπάρχει ολική διακοπή ρεύματος σε όλο το Οροπέδιο. Ωστόσο, εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες να ανοίξουν τους δρόμους.

Αποφάσεις αναμένονται νωρίς το πρωί της Τετάρτης για τα υπόλοιπα σχολεία της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News