Η μικρή Μαρίνα έφυγε για το ταξίδι της ζωής της με τις ευχές των Κρητικών

Κρήτη
Η μικρή Μαρίνα έφυγε για το ταξίδι της ζωής της με τις ευχές των Κρητικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μήνυμα της μέσα από το αεροπλάνο με προορισμό το Μοναχο

Ξημερώματα Τρίτης και η μικρή Μαρίνα ξεκίνησε για το ταξίδι της ελπίδας.

Έχοντας την οικογένεια της στο πλευρό της, το αγγελούδι επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο με πρώτο σταθμό την Αθήνα και μετά το Μόναχο της Γερμανίας όπου έφτασε το μεσημέρι και όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλο, όπως είχε γράψει το neakriti.gr.

Χαρακτηριστικές άλλωστε οι φωτογραφίες που ανέβασαν στο Facebook οι δικοί της άνθρωποι, ο πατέρας Γιώργος και ο θείος της Αντώνης.

Μάλιστα όπως αναφέρουν η Μαρίνα μέσα από το αεροπλάνο όπου βρισκόταν νωρίς το πρωί έστελνε τα φιλιά της σε όλους τους Κρητικούς.

Όπως ανέφερε ο πατέρας της 4χρονη φτάνοντας στη Γερμανία: "Μόναχο όλα καλά... Η μικρή Μαρίνα είναι στα χέρια της κας Παρασύρη".

Τα χρήματα θα τα καλύψει ο ΕΟΠΥΥ ενώ η ανταπόκριση των Κρητικών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καταφέρνοντας να συγκεντρωθούν μέσω λογαριασμού 50.000 ευρώ.

Η μεγάλη περιπέτεια για την 4χρονη Μαρίνα

Το αγγελούδι της οικογένειας Παχάκη, η μικρή Μαρίνα, διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και για την επέμβαση που θα την κρατήσει στη ζωή απαιτούνται 62.000 ευρώ.

Η οικογένεια απηύθυνε έκκληση για βοήθεια, με σκοπό όσοι επιθυμούσαν και μπορούσαν να συμβάλουν ώστε να συγκεντρωθούν αυτά τα χρήματα. H κινητοποίηση Αρχών και πολιτών έκανε το θαύμα της και η ελπίδα για το 4χρονο κοριτσάκι και τους γονείς του ξαναγεννήθηκε...

Δεν είναι μόνο ο ΕΟΠΥΥ που - μετά από δεκάδες εμπόδια - ενέκρινε τελικά τα έξοδα της επέμβασης στο εξωτερικό, αλλά και η μεγάλη “αγκαλιά” της Κρήτης, καθώς μέσω του λογαριασμού που ανοίχτηκε συγκεντρώθηκαν 50.000 ευρώ!

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, που δε γνωρίζουν καν προσωπικά τη μικρή Μαρίνα, βοήθησαν από το υστέρημά τους και έκαναν τα αδύνατα-δυνατά για να μην στερηθεί το “αγγελούδι” την ελπίδα. Το 4χρονο κορίτσι κατάφερε να εμπνεύσει τους πάντες και απέδειξε ότι, ακόμα και στο σκοτάδι, υπάρχει φως κι ελπίδα...

Έτσι, η αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του παιδιού τους και η μεγάλη συγκίνηση για το “θαύμα” που έγινε μέσω του ΕΟΠΥΥ, αλλά και με το υστέρημα των Κρητικών, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το τεράστιο ποσό που απαιτείται για την επέμβαση στο εξωτερικό, είναι συναισθήματα που διακατέχουν αυτή τη στιγμή την οικογένεια Παχάκη.

“Άνοιξε” ο δρόμος

Παρά το γεγονός ότι εδώ και καιρό η οικογένεια είχε απευθυνθεί στον ΕΟΠΥΥ και είχε καταθέσει έγγραφα για να καλυφθούν τα έξοδα της επέμβασης (62.000 ευρώ), η απάντηση αρχικά ήταν αρνητική. Μόλις προχθές Κυριακή άλλαξε στάση και ήρθε η θετική απάντηση. Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έλαβε τη διαβεβαίωση από το υπουργείο Υγείας ότι ο ΕΟΠΥΥ θα καλύψει τα έξοδα, ενώ παρέμβαση για το θέμα είχε κάνει στο υπουργείο Υγείας ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων κ. Μανόλης Κοκοσάλης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης, «ενημερώθηκα από το υπουργείο - και συγκεκριμένα από τον κ. Πολάκη - ότι έχει δοθεί η έγκριση. Ο ΕΟΠΥΥ προτίθεται να καλύψει τα έξοδα για την επέμβαση στο εξωτερικό, καθώς πρόκειται για πολύ επείγουσα περίπτωση».

Για την ευχάριστη είδηση ενημερώθηκαν πρώτοι οι παρευρισκόμενοι σε γνωστό κέντρο στην περιοχή των Αρχανών, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Χαραυγή” πραγματοποιούσε εκδήλωση για την κοπή της πίτας και όλα τα έσοδά της ήταν προγραμματισμένο εξαρχής να δοθούν για τη θεραπεία της μικρής Μαρίνας.

Από την πλευρά του πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης επανέλαβε χθες από το Ηράκλειο τη διαβεβαίωση για την έγκριση από τον ΕΟΠΥΥ, που ήρθε όμως μετά από ατέλειωτη ταλαιπωρία της οικογένειας.

Παράλληλα, όπως τόνισε η αντιδήμαρχος Αρχανών και μέλος της επιτροπής που συστάθηκε για τη διαχείριση των χρημάτων, Χρύσα Γενιατάκη, «σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ, θα αποστείλουν υπηρεσιακά με έμβασμα ένα έγγραφο, δηλαδή το χρηματικό ποσό. Όπως είπαν, θα καλύψουν τα νοσήλια του παιδιού και τα έξοδα ενός συνοδού, αλλά αυτά μεταγενέστερα. Βέβαια, όλα τα έξοδα του νοσοκομείου πρέπει να προπληρωθούν και να υπάρχει διαθέσιμο όλο το ποσό. Ο ΕΟΠΥΥ θα καλύψει, όπως διαβεβαίωσε, αν χρειαστεί και παράταση στη διαμονή, εάν η ασθενής παραμείνει παραπάνω απ’ ό,τι χρειαστεί για νοσηλεία».

50.000 ευρώ

Η κ. Γενιατάκη ευχαρίστησε πολίτες, συλλόγους και φορείς για την αλληλεγγύη που έδειξαν, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό των 50.000 ευρώ.

Όπως εξήγησε, «η διαχείριση θα γίνει μέσω της επιτροπής και από το μεσημέρι ο λογαριασμός γίνεται ερανικός και θα τον διαχειρίζεται ο πατέρας μαζί με το κράτος, μετά από έγκριση του υπουργείου».

Θεωρείται βέβαιο ότι όλα τα χρήματα είναι απολύτως απαραίτητα, καθώς μετά την πρώτη επέμβαση και εφόσον όλα πάνε καλά, θα απαιτηθούν κι άλλες επεμβάσεις, καθώς και θεραπεία με πρωτόνια στη Χαϊδελβέργη.

Η ιστορία της μικρής Μαρίνας συγκλόνισε τους Κρητικούς και τώρα οι ευχές όλων συντροφεύουν το “αγγελούδι” στον μεγάλο αγώνα που έχει μπροστά του. Άλλωστε, έχει αποδείξει ότι είναι δυνατή και θέλει να τα καταφέρει...

«Μεγάλο ευχαριστώ» από τον πατέρα

Ο πατέρας της μικρής Μαρίνας, συγκινησιακά φορτισμένος, απηύθυνε και πάλι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους Κρητικούς που ανταποκρίθηκαν τόσο ζεστά στο κάλεσμά του. Όπως τόνισε, «θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας βοήθησε. Μόλις με ενημέρωσαν και από τον ΕΟΠΥΥ ότι δόθηκε η έγκριση».

Βέβαια, εκτός από την πρώτη επέμβαση, θα απαιτηθούν κι άλλες επεμβάσεις, αλλά και έξοδα μεταφοράς και διαμονής της οικογένειας. Ωστόσο, ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και η αναχώρηση της οικογένειας πρέπει να είναι άμεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News