Βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο πληρώνει η Κρήτη

Κρήτη
Βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο πληρώνει η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εννέα ήδη οι νεκροί για το 2019 στο νησί

Με αδιάκοπους ρυθμούς η Κρήτη πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο που βάφτηκε με αίμα τέσσερις φορές μέσα στο τελευταίο 24ωρο και απολογισμό 7 σοβαρά τραυματίες.

Νέο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα συγκλονίζει το νησί. Πρόκειται για έναν 32χρονο οδηγό, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου το οποίο εξετράπη της πορείας του και συγκρούστηκε με σφοδρότητα με σταθμευμένο όχημα.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι επιβάτες ενός δικύκλου βρέθηκαν από τη μία στιγμή στη άλλη αιμόφυρτοι στο οδόστρωμα την οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη στο Ηράκλειο. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής Στάθης Καραταράκης, που είναι το θύμα του τροχαίου ατυχήματος, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη.

Διερχόμενος οδηγός ΙΧ αφού στάθμευσε καταλαμβάνοντας σχεδόν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, άνοιξε την πόρτα με συνέπεια το μηχανάκι με τους δυο νεαρούς Ηρακλειώτες να προσκρούσει πάνω της και οι αναβάτες, 29 και 31 ετών αντίστοιχα, να εκσφενδονιστούν ο ένας στο οδόστρωμα και άλλος στις ρόδες του αυτοκινήτου που βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα.

Άφωνοι και σοκαρισμένοι οι περίοικοι δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πως από τη μία στιγμή στην άλλη ο 29χρονος βρέθηκε να παλεύει για τη ζωή του έχοντας υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται 25χρονος δικυκλιστής από το Ηράκλειο ο οποίος έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε πάνω σε τρία σταθμευμένα οχήματα στην οδό Κωνσταντινίδη.

Στη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική υπηρεσία έδωσε μάχη για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων τραυματιών σε τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν στο ΒΟΑΚ στο ύψος του Βλητέ Χανίων με θύματα τρεις άνδρες 45, 55 και 75 ετών αντίστοιχα, όπως και για τον απεγκλωβισμό 24χρονης από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου της, στην περιοχή της Σητείας.

Ο ρυθμός με τον οποίο καταγράφονται τα θανατηφόρα τροχαία από την έλευση του νέου έτους είναι ιλιγγιώδης με την Κρήτη να θρηνεί ήδη 9 νεκρούς.

Αυτή είναι η πραγματικότητα πίσω από τους αριθμούς και τις απώλειες. Άνθρωποι που αφήνουν πίσω τους τις οικογένειες τους να θρηνούν και αναζητούν απάντηση στο αμείλικτο γιατί.

Η εξομολόγηση της 18χρονης σήμερα Αθηνάς είναι συγκλονιστική… Ενώνει τις δυνάμεις της και τη φωνή της με τους υπόλοιπους εθελοντές για να μην χαθούν άλλες ζωές όπως του πατέρα της.

Τα τροχαία με εγκατάλειψη των θυμάτων δεν είναι ατυχήματα, είναι εγκλήματα που μένουν ατιμώρητα βροντοφώναξαν σήμερα τα μέλη της ομάδας SOS Τροχαία Εγκλήματα και εκπρόσωποι φορέων βρέθηκαν στην περιοχή της Αμμουδάρας, στο σημείο όπου πριν από μία εβδομάδα παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧ και εγκαταλείφθηκε αβοήθητος 43χρονος πεζός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News