Μια ληστεία για τα... καρναβάλια

Κρήτη
Μια ληστεία για τα... καρναβάλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα λεφτά τα «σούφρωσαν» οι υπάλληλοι στο πρακτορείο ΟΠΑΠ

Σκηνοθέτησαν ψεύτικη ληστεία στο κατάστημα όπου εργάζονται! Ο λόγος για δύο εργαζόμενους σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, οι οποίοι είχαν την εν λόγω φαεινή ιδέα, που, ωστόσο, δεν έμελλε να τους βγει σε καλό.

Το σχέδιο, το οποίο φέρονται να είχαν καταστρώσει οι δύο άνδρες, αποδείχτηκε ότι ήταν για τα... καρναβάλια, καθώς μερικές μόνο ώρες μετά την τέλεση της υποτιθέμενης ληστείας, αμφότεροι έπεσαν στο “δόκανο” των τοπικών διωκτικών Αρχών.

Σήμερα, οδηγήθηκαν οι δύο άντρες στα Δικαστήρια Ηρακλείου όπου πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν τη Δευτέρα στις 11 το πρωί.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, η “ληστεία” έλαβε χώρα λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Σύμφωνα με το “σενάριο” που φέρεται να παρουσίασε στις Αρχές ο υπάλληλος που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα - και ο οποίος, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, ήταν στο “κόλπο” - άγνωστος δράστης εισέβαλε στο πρακτορείο που βρίσκεται στις Μοίρες Ηρακλείου, κοντά στα ΚΤΕΛ. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπάλληλος στους αστυνομικούς, ο ληστής φορούσε... αποκριάτικη μάσκα.

Όπως υποστήριξε ο υπάλληλος, ο ληστής, απειλώντας τον με όπλο, απέσπασε από το ταμείο του καταστήματος το ποσό των 18.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα όσα είπε στην κατάθεσή του ο υπάλληλος, ο δράστης ενδεχομένως να ήταν αλλοδαπός, καθώς μιλούσε σπαστά Ελληνικά. Αφού άρπαξε τα λεφτά, ο... μασκαράς ληστής τράπηκε σε φυγή.

Ο υπάλληλος του πρακτορείου ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία άρχισε να διερευνά την υπόθεση. Εξαρχής, οι αστυνομικοί υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τα όσα τους είχε πει ο υπάλληλος. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των δύο φερόμενων εμπλεκόμενων, ο υπεύθυνος του καταστήματος είχε αποχωρήσει λίγο πριν τη “ληστεία” από το πρακτορείο.

Στο “μικροσκόπιο” των Αρχών δεν άργησε να τεθεί το υλικό που συλλέχθηκε από τις κάμερες ασφαλείας του πρακτορείου. Εκεί, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο “ληστής” όντως είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ωστόσο δε φορούσε αποκριάτικη μάσκα, όπως είχε ισχυριστεί ο υπάλληλος.

Τελικά, χθες το απόγευμα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, περνώντας χειροπέδες τόσο στον υπάλληλο, όσο και στον υπεύθυνο του πρακτορείου, οι οποίοι φέρονται να “σκηνοθέτησαν” από κοινού τη “ληστεία”. Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των δύο συλληφθέντων. Σημειώνεται ότι υπάλληλος και υπεύθυνος καταστήματος αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας ενώπιον του εισαγγελέα Υπηρεσίας, στο Ηράκλειο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, “ληστής” ήταν ο υπεύθυνος του καταστήματος, ωστόσο στο “κόλπο” ήταν και ο υπάλληλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές διερευνούν πλέον από χθες το απόγευμα το ακριβές ποσό το οποίο αφαιρέθηκε από τα ταμεία του πρακτορείου ΟΠΑΠ, το οποίο φέρεται να είναι μικρότερο από εκείνο που αρχικά δηλώθηκε στις Αρχές.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο οι δύο άνδρες να είχαν υπεξαιρέσει χρηματικό ποσό από την επιχείρηση στην οποία εργάζονταν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο “σενάριο” το οποίο παρουσιάστηκε στις Αρχές, αναφέρθηκε ότι κλάπηκαν 18.000 ευρώ, για να... καλυφθεί με αυτόν τον τρόπο το χρηματικό ποσό το οποίο ενδεχομένως είχαν υπεξαιρέσει οι δύο φερόμενοι εμπλεκόμενοι.

Αναλυτικά το δελτίο της αστυνομίας: 

«Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε στο Ηράκλειο

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για ληστεία

Εξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, υπόθεση ληστείας η οποία διαπράχθηκε την 27.02.2019 σε επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Συνελήφθησαν, δύο ημεδαποί ηλικίας 38 και 41 ετών κατηγορούμενοι για τη διάπραξη της ληστείας.

Ειδικότερα προχθές (27.02.2019) μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, άγνωστος δράστης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή όπλου αφαίρεσε από επιχείρηση ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού το χρηματικό ποσό των 18.500 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και την αστυνομική προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού καθώς και από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι στην τέλεση της εν λόγω ληστείας εμπλέκονται δύο ημεδαποί ηλικίας 38 και 41 ετών.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας εντοπίστηκαν άμεσα και συνελήφθησαν οι δύο ημεδαποί, ενώ μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού βρέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

 Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δέκα ημέρες είχε σημειωθεί... κανονική ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου. Την προπερασμένη Κυριακή, δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες εισέβαλαν στο κατάστημα, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν μόνο μία υπάλληλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ληστεία έγινε περίπου στις 11 το βράδυ. Οι δύο ληστές, με την απειλή όπλου, απέσπασαν από τα ταμεία περίπου 1.800 ευρώ κι έγιναν “καπνός”. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News