Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο για τον Αντώνη Βγόντζα

Κρήτη
Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο για τον Αντώνη Βγόντζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκίνηση στην κηδεία του αγαπητού νομικού, πολιτικού, συγγραφέα και αγωνιστή της Δημοκρατίας  

Πλήθος κόσμου έδωσαν συγκινημένοι το "παρών" στην κηδεία του αγαπητού Αντώνη Βγόντζα. 

Ο Αντώνης Βγόντζας, έφυγε την περασμένη Παρασκευή 29 Μαρτίου, νικημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 73 ετών. Μέχρι και την τελευταία στιγμή ο ίδιος παρέμενε δυνατός και γεμάτος θέληση για ζωή. Είναι ενδεικτικό ότι, μέχρι και πριν από μάι εβδομάδα από το θάνατό του, τα άρθρα του στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" ήταν καθημερινά.

Σήμερα, στις 2 το μεσημέρι, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνεργάτες, οι γνωστοί, του είπαν το τελευταίο αντίο, στην αγαπημένη του εκκλησία, τον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου στον Υμμητό.

Μία εκ των πλέον συγκινητικών εικόνων ήταν εκείνη των έξι μελών της Ένωσης Κρητών Υμμητού, οι οποίοι βρίσκονταν δίπλα από τη σορό του εκλιπόντος, ντυμένοι με παραδοσιακές Κρητικές στολές.

Άνθρωποι του πολιτικού κόσμου, άνθρωποι που ασκούν τη νομική επιστήμη, αλλά και απλοί πολίτες, Κρητικοί, συμπατριώτες του, αφού και ο ίδιος καταγόταν από το Λασίθι, βρέθηκαν στον Ιερό Ναό, τιμώντας έτσι το φίλο, το συγγενή, το συνοδοιπόρο, τον άνθρωπο εκείνο που είχε πολλά ακόμη να προσφέρει...

Πλήθος πολιτικών προσώπων

Μεταξύ άλλων, στο τελευταίο αντίο του παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Υπουργό Παιδείας Νίκος Φίλης, το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργός Κώστας Λαλιώτης, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, καθώς και ο Πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο Βουλευτής με τη νέα Δημοπκρατία και π΄ρωην Δήμαχρος Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Ρακόφυλλος, εμφανίστηκε υποβασταζόμενος.

Παράλληλα, στην κηδεία παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος, ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αθανάσιος Τσούρας, ο πρώην Υπουργός με το ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Πρωτόπαππας, η πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Γιαννίτσης, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη και ο πρώην Υφυπουργός και Μέλος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος.

Ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανταλίδης, η Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο νομικός και πρώην Υπουργός με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Σταθόπουλος, ο πρώην Υπουργός Γιώργος Ανωμερίτης, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Γείτονας, ο πρώην προϊστάμενος της ΔΕΣΕ Νίκος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις Βασίλης Μπρακατσούλιας, καθώς και ο Γιάννης Πευκιανάκης, ήταν επίσης εκεί για το ύστατο χαίρε στον Αντώνη Βγόντζα.

Παράλληλα, το "παρών" έδωσαν και εκπρόσωποι της Ανώτατης Ηγεσίας του Δικαστικού Σώματος, ανάμεσα τους, πρώην Προέδροι του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβέσος.

Ηχηρός ο αποχαιρετισμός από την Κρήτη

Πολλοί ήταν και οι Κρητικοί που βρέθηκαν στην Αθήνα και ειδικότερα στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου για το ύστατο χαίρε στον αγαπητό Αντώνη Βγόντζα. Μεταξύ αυτών ήταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στο Ηράκλειο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης, ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης, ο Πρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας, καθώς και ο (πρώην) και υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης.

Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης, η Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Κατερίνα Κοσμαδάκη, ο Πρόεδρος του Ομίλου της ΚΡΗΤΗ TV Αντώνης Δημητρίου, η πρώην Διευθύντρια Αναισθησιολογίας ΠΑΓΝΗ Ελένη Ασκητοπούλου, ο Συγγραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και μέλος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου Αριστομένης Συγγελάκης, ο εφοριακός Παντελής Αποδουλιανάκης.

Παράλληλα, συγκινημένα ήταν τα μέλη του Συλλόγου Αποσταγματοποιών Ηρακλείου, στην κηδεία του Αντώνη Βγόντζα, τον οποίο και, επί χρόνια, εκπροσώπησε νομικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News