Ένας χρόνος χωρίς τον Γιώργο Καραντινό - Διπλό μνημόσυνο για την οικογένεια

Κρήτη
Ένας χρόνος χωρίς τον Γιώργο Καραντινό - Διπλό μνημόσυνο για την οικογένεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στο Άγιο Όρος όπου και είχε πάει για προσκύνημα ο αναισθησιολόγος Γιώργος Καραντινός

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες μέρες από τον αδόκητο χαμό του γιατρού του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου και πρώην δημοτικού συμβούλου, Γιώργου Καραντινού, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, σε δυστύχημα που σημειώθηκε ανήμερα της Πρωτομαγιάς του 2018, στο Άγιον Όρος.

Η είδηση του θανάτου του τότε, βύθισε σε βαθύ πένθος την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, αλλά και εν γένει την ιατρική-επιστημονική κοινότητα της Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι τραγική ειρωνεία αποτέλεσε το γεγονός ότι πριν ξεκινήσει το δικό του μακρινό «ταξίδι» ο Γιώργος Καραντινός είχε «χάσει» τη μητέρα του…

Το ετήσιο μνημόσυνο για τον Γιώργο Καραντινό και την μητέρα του

Σήμερα στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στις Δαφνές, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τον Γιώργο Καραντινό και την μητέρα του Σοφία.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Ο 62χρονος εν ενεργεία αναισθησιολόγος του Βενιζέλειου βρισκόταν τις ημέρες της Πρωτομαγιάς πέρυσι, στο Άγιον Όρος μαζί με φίλους του, στο πλαίσιο προσκυνηματικής επίσκεψης.

Το κακό, συνέβη ανήμερα της Πρωτομαγιάς,  όταν ο 62χρονος διέσχιζε μαζί με την παρέα του το μονοπάτι, το οποίο συνδέει τις Ιερές Μονές Σίμωνος Πέτρας και Αγίου Γρηγορίου.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο αναισθησιολόγος έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πέσει σε χαράδρα, από ύψος περίπου 8 με 9 μέτρων. Ο γιατρός έπεσε σε βραχώδες σημείο, πολύ κοντά στη θάλασσα. Αρχικά, για τον εντοπισμό του 62χρονου «επιστρατεύτηκε» η ΕΜΑΚ. Επειδή, ωστόσο, η πρόσβαση στο σημείο όπου βρισκόταν ο άτυχος άνδρας ήταν αδύνατη μέσω ξηράς, κλήθηκε να συνδράμει το Λιμενικό. Όντως οι διασώστες μετέβησαν στο σημείο όπου βρέθηκε ο γιατρός μετά την πτώση του, με σκάφος του Λιμενικού.Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε δυστυχώς, νεκρός.

Το τραγικό συμβάν δεν άργησε να μαθευτεί και γρήγορα βύθισε στο πένθος την οικογένεια του 62χρονου –και όχι μόνο. Κι αυτό καθώς ο εκλιπών υπήρξε επί οκτώ χρόνια δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου με τη δημοτική παράταξη του Γιάννη Κουράκη. Εξίσου βαρύ και το κλίμα και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου εργαζόταν ο εκλιπών.

Ο  Γιώργος Καραντινός υπήρξε ένας αγαπητός και αξιοπρεπής άνθρωπος, ο οποίος –εκτός των άλλων- ήταν πάρα πολύ καλός γιατρός. Ο εκλιπών χαρακτηρίστηκε ακόμη ως ιδιαίτερα ευγενικός και φιλικός άνθρωπος.

Ο άτυχος άνδρας καταγόταν από τις Δαφνές Ηρακλείου. Ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά: Δύο αγόρια κι ένα κορίτσι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News