Απείλησε ότι θα σκοτώσει τους θηροφύλακες - Και στο Ασήμι βγήκαν τα όπλα

Κρήτη
Απείλησε ότι θα σκοτώσει τους θηροφύλακες - Και στο Ασήμι βγήκαν τα όπλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλα περιστατικά αναστάτωσαν τις Αρχές σε Ηράκλειο και Χανιά παρά τις… Άγιες μέρες που πέρασαν

Τι κι αν οι προηγούμενες ημέρες ήταν ημέρες... αγάπης και κατάνυξης; Όπως όλα δείχνουν, κάποιοι συνάνθρωποί μας δεν πτοήθηκαν και ενεπλάκησαν σε ένοπλα περιστατικά, τα οποία έλαβαν χώρα τα προηγούμενα 24ωρα στους νομούς Ηρακλείου και Χανίων.

Ευτυχώς, πάντως, σε καμία από τις δύο επίμαχες περιπτώσεις τα πυρά δεν τραυμάτισαν κάποιον...

Το πρώτο ένοπλο συμβάν σημειώθηκε προχθές το βράδυ στο Ασήμι, στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου. Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Α’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης-Δωδεκανήσου, ανήμερα της Μεγάλης Πέμπτης λαθροθήρας άνοιξε πυρ εναντίον θηροφυλάκων στο Ελαφονήσι Χανίων.

Προχθές το βράδυ, επικράτησε αναστάτωση στο Ασήμι του δήμου Γόρτυνας. Περίπου στις 9 το βράδυ της Τρίτης του Πάσχα, άγνωστος - μέχρι χθες το βράδυ - δράστης πυροβόλησε εναντίον σταθμευμένου αυτοκινήτου. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του χωριού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πυρά προήλθαν από όπλο που κρατούσε άτομο το οποίο επέβαινε σε διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται αν στο επίμαχο όχημα επέβαιναν πέραν του ενός και άλλα άτομα.

Αμέσως μετά τον πυροβολισμό, ο οδηγός του αυτοκινήτου πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε από το σημείο. Παρά το ότι στην ευρύτερη περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν υπήρχε κόσμος, ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Εντούτοις, από τον πυροβολισμό το σταθμευμένο αυτοκίνητο υπέστη υλικές ζημιές. Το συμβάν έχει προκαλέσει προβληματισμό στους κατοίκους του χωριού, ενώ έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη (ή των δραστών) της ένοπλης επίθεσης, αλλά και για τα κίνητρά τους, διεξάγεται από την Αστυνομία.

Παρ’ ολίγον μακελειό

Μερικά 24ωρα νωρίτερα και συγκεκριμένα το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, είχε λάβει χώρα έτερο ένοπλο συμβάν, σε περιοχή του νομού Χανίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Α’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης-Δωδεκανήσου, όλα συνέβησαν όταν θηροφύλακες έκαναν τσακωτό έναν φερόμενο λαθροθήρα, στην ευρύτερη περιοχή του Ελαφονησίου.

Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων έκαναν το επίμαχο βράδυ περιπολία στο Ελαφονήσι. Σημειώνεται ότι τις δύο προηγούμενες ημέρες οι θηροφύλακες είχαν εντοπίσει δύο άτομα να κινούνται ύποπτα.

«Τις βραδινές ώρες της 25ης Απριλίου 2019, οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της Π.Ε. Χανίων περιπολούσαν στην περιοχή του Ελαφονησίου για τρίτη συνεχόμενη μέρα, καθώς τις δύο προηγούμενες είχαν εντοπίσει δύο άτομα να κινούνται ύποπτα, με χρήση προβολέων, και να επιστρέφουν σε ένα συγκεκριμένο σπίτι.

Την τρίτη μέρα βγήκαν από το ίδιο σπίτι πάλι δύο άτομα - προφανώς τα ίδια - με προβολείς. Οι θηροφύλακες τα παρακολούθησαν διακριτικά από απόσταση και μετά από κάποια ώρα ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Οι θηροφύλακες έστησαν ενέδρα και αιφνιδίασαν το ένα άτομο, που έφερε το όπλο, δηλώνοντας την ιδιότητά τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, ο φερόμενος λαθροθήρας απείλησε τους θηροφύλακες ότι θα τους σκοτώσει... Λίγες στιγμές μετά, ο θρασύτατος άνδρας έστρεψε το όπλο που κρατούσε εναντίον τους και άνοιξε πυρ, από πολύ κοντινή απόσταση! Συνολικά ο δράστης πυροβόλησε δύο φορές, χωρίς, ευτυχώς, να τραυματιστεί κάποιος.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο ένας από τους θηροφύλακες - ο οποίος βρισκόταν και πιο κοντά στον δράστη - λίγο έλειψε να τραυματιστεί από τα πυρά: Ωστόσο, αντέδρασε ψύχραιμα και έπεσε στο έδαφος αποφεύγοντας τα χειρότερα...

«Στη συνέχεια το οπλισμένο άτομο τράπηκε σε φυγή, αλλά οι θηροφύλακες κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν, αφού όμως πρώτα αντιστάθηκε σθεναρά», τονίζεται στην ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας. Κατόπιν, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου. Εκεί οι θηροφύλακες υπέβαλαν μήνυση εναντίον του δράστη.

Σύμφωνα πάντα με την Ομοσπονδία, ο δράστης οδηγήθηκε κατηγορούμενος για κακούργημα ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή. Μετά την απολογία του, ο δράστης προφυλακίστηκε.

Σύμφωνα με την Κυνηγετική Ομοσπονδία, ο κατηγορούμενος βαρύνεται με την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News