Αγία Βαρβάρα - Μοίρες: Στην κυκλοφορία και με τη βούλα... ο νέος δρόμος παρουσία Σπίρτζη

Κρήτη
Αγία Βαρβάρα - Μοίρες: Στην κυκλοφορία και με τη βούλα... ο νέος δρόμος παρουσία Σπίρτζη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό

O κύβος ερρίφθη για τις... κορδέλες σε ένα ακόμα σημαντικό οδικό έργο της Κρήτης! Στις 12 σήμερα το μεσημέρι, παρουσία του υπουργού Υποδομών-Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, δόθηκε στην κυκλοφορία, μετά από μακρά αναμονή, το νέο οδικό τμήμα από την Αγία Βαρβάρα προς τις Μοίρες και τη Μεσαρά τού κάθετου άξονα Ηρακλείου-Μοιρών, μήκους περίπου 16 χλμ.

Το Σάββατο παραδόθηκε ο βασικός οδικός άξονας του έργου, χωρίς βεβαίως κάποια συνοδά έργα, όπως είναι ορισμένοι κόμβοι και παράπλευροι δρόμοι. Ένας νέος οδικός άξονας ιδιαίτερης σπουδαιότητας για τη Μεσαρά και για ολόκληρη την Κρήτη, καθώς, όπως επισημαίνουν και από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, με το νέο οδικό έργο που παραδίδει σε χρήση σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Υποδομών η χρονο-απόσταση θα μειωθεί κατά 15 λεπτά και η απόσταση κατά 5 χλμ. περίπου.

Χρ. Σπίρτζης: Είναι ένας άθλος

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, «Όπως είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σήμερα παραδίδεται σε κυκλοφορία στους πολίτες της Κρήτης ένα έργο που η μελέτη του είχε γίνει πριν το 2000, με απίστευτες καθυστερήσεις, δυσκολίες, ολιγωρίες, με αστοχίες στη μελέτη και στον σχεδιασμό του. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όσους συνέδραμαν για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Είναι ένας άθλος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, από τη διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου που ήταν πάνω από το έργο για να λύσουν και τεχνικά και συμβατικά προβλήματα -από την κοινοπραξία των εργοληπτών που πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να ολοκληρωθεί το έργο».

Ακόμα αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που έχουν μπεί σε τροχιά υλοποίησης στην Κρήτη όπως το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και ο νέος Βόρειος Οδικός Άξονας.

Όσον αφορά στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε πως 

Απάντηση στον Κυρ. Μητσοτάκη για τον ΒΟΑΚ

Παράλληλα κλήθηκε να σχολιάσει σημερινές δηλώσεις από το Ηράκλειο ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ότι η ΝΔ σαν κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα από την Κίσαμο μέχρι τη Σητεία.

Στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε πως «ο κ. Μητσοτάκης καταρχάς πρέπει να απολογηθεί γιατί η Νέα Δημοκρατία όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε δώσει ούτε μελέτες για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Δεύτερον, για να υλοποιήσει αυτή τη δέσμευσή του ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα. Και αυτό προϋποθέτει ότι θα είναι μαζί του ο ελληνικός λαός. Μάλλον έχει αστοχήσει και σε αυτή την πρόβλεψη».

Όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, «η κίνηση των οχημάτων από το Ηράκλειο προς τη Μεσαρά θα γίνεται μέσω του νέου κυκλικού κόμβου στην είσοδο του οικισμού της Αγίας Βαρβάρας προς Μοίρες, ενώ από Μοίρες προς Ηράκλειο θα γίνεται μέσω του ισόπεδου κόμβου στην περιοχή Καστελίου Μοιρών. Στην παρούσα φάση θα λειτουργεί ο ανισόπεδος κόμβος (Α/Κ) Μορονίου-Πλουτής από και προς Ζαρό, Αμπελούζο κ.α., ενώ οι ανισόπεδοι κόμβοι (Α/Κ) Γέργερης και Πανασού δε θα λειτουργήσουν προσωρινά.

Ο ανισόπεδος κόμβος (Α/Κ) Γέργερης αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά εντός του καλοκαιριού. Ο ημικόμβος Πρινιά θα λειτουργεί στην έξοδό του προς Αγία Βαρβάρα, η είσοδος από Αγία Βαρβάρα προς Μοίρες μέσω του ημικόμβου Πρινιά θα λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι, ενώ ο κόμβος Πανασού σε αμέσως επόμενη φάση».

Όπως επισημαίνεται ακόμα από τον ΟΑΚ Α.Ε, «ο νέος οδικός άξονας περιλαμβάνει 3 σήραγγες και 2 στέγαστρα συνολικού μήκους 1,6 χλμ., και 5 κοιλαδογέφυρες συνολικού μήκους 928 μ.

Η κίνηση μέσα στις σήραγγες και στις γέφυρες θα πρέπει να γίνεται με προσοχή, χωρίς προσπεράσεις και με αυστηρή τήρηση των ορίων ταχύτητας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν πιστά την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών

«Μετά από 13 χρόνια αναμονής»

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών επισημαίνεται: «Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης παραδίδει αύριο Σάββατο 18 Μαΐου 2019 σε πλήρη ανάπτυξη και κυκλοφορία τον οδικό άξονα Αγίας Βαρβάρας-Απομαρμά-Αγίων Δέκα (Καστέλι), όπως ακριβώς είχε δεσμευτεί και εξαγγείλει ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο έργο. Ο οδικός άξονας που συνδέει τη Μεσαρά με το Ηράκλειο παραδίδεται στην κοινωνία της Κρήτης μετά από 13 χρόνια αναμονής, εγκατάλειψης και διαχειριστικών αστοχιών. Η τελετή της παράδοσης του έργου από τον κ. Σπίρτζη θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο νότιο στόμιο της σήραγγας Αγίας Βαρβάρας».

Πλούσιος μπουφές 

Να σημειωθεί πάντως ότι μετά την παράδοση του έργου , υπήρξε πλούσιος μπουφές με εδέσματα και ρακές τις οποίες και απόλαυσε ο κ. Σπίρτζης και όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Σωκράτης Βαρδάκης: «Σήμερα η Κυβέρνηση παρέδωσε μαθήματα συνέπειας και αποτελεσματικότητας»

Στην επίσημη τελετή παράδοσης σε χρήση του οδικού άξονα Ηράκλειο – Μεσαράς βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης. Με αφορμή το γεγονός o κ. Βαρδάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

            «Άλλη μία απάντηση και ένα μάθημα συνέπειας και αποτελεσματικότητας αυτής της Κυβέρνησης, σε όλους εκείνους που η απραξία και η ανικανότητα τους είχαν οδηγήσει στην απένταξη ενός έργου μείζονος σημασίας του νομού μας. Όχι μόνο παραδώσαμε σήμερα στους πολίτες της Κρήτης μετά από σκληρή δουλειά 3 χρόνων, τον οδικό άξονα Ηράκλειο – Μεσαράς, αλλά συνεχίζουμε και με την δημοπράτηση και την υλοποίηση όλων των μεγάλων έργων και τις υποδομές που είχε και έχει ανάγκη η Κρήτη.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News