Κορυφώνεται o καύσωνας στην Κρήτη: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» 40°C

Κρήτη
Κορυφώνεται o καύσωνας στην Κρήτη: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» 40°C

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καυτή» η ερχόμενη εβδομάδα: Κορυφώνεται ο καύσωνας την Τρίτη - Στα ύψη η θερμοκρασία και την Πέμπτη

Ζεστή αναμένεται να είναι η εβδομάδα που ξεκινάει, για την Κρήτη, αφού ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι και τους 39 βαθμούς Κελσίου, με την αισθητή θερμοκρασία, να φτάνει μέχρι και τους… 42 βαθμούς Κελσίου!

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι μέγιστες θερμοκρασίες, στις περισσότερες περιοχές του νησιού, θα ξεπερνούν - καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας - τους 30 βαθμούς Κελσίου, με τις αισθητές θερμοκρασίες, ωστόσο, να διαμορφώνονται σε ακόμη υψηλότερους βαθμούς.

Οι περιοχές της Κρήτης που θα «χτυπήσουν» 40άρια

Είναι ενδεικτικό πως η αισθητή θερμοκρασία στον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία, τη Δευτέρα, θα βρίσκεται στους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Πρέβελη το θερμόμετρο θα «αγγίξει» τους 39 βαθμούς την ίδια ημέρα.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ιεράπετρα, μπορεί το θερμόμετρο να δείχνει 33 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο, η αισθητές θερμοκρασίες θα φτάσουν τους… 42 και 40 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα.

Πάντως, σύμφωνα και με το μετεωρολόγο, κ. Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο, σήμερα Κυριακή, αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες μέχρι 37 βαθμούς, κυρίως, στην πεδιάδα της Μεσαράς.

Από την άλλη, αύριο Δευτέρα, αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό του νησιού (35-36 βαθμοί) αλλά και στις βόρειες παραλιακές περιοχές, λόγω και αλλαγής της διεύθυνσης των ανέμων.

Ο καιρός στην Ελλάδα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News