Βενιζέλειο: Πανελλαδικά πρώτο στην εμβολιαστική κάλυψη - Στην 4η θέση το Ρέθυμνο

Κρήτη
Βενιζέλειο: Πανελλαδικά πρώτο στην εμβολιαστική κάλυψη - Στην 4η θέση το Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εμβολιαστική κάλυψη του προσωπικού του Βενιζελείου έναντι της γρίπης άγγιξε 89,3%

Tο Βενιζέλειο Νοσοκομείο είναι πανελλαδικά πρώτο στην εμβολιαστική κάλυψη του προσωπικού έναντι της γρίπης για τον περασμένο χειμώνα (2018-2019).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: "Το προσωπικό του Βενιζελείου νοσοκομείου, κατάφερε να φέρει το νοσοκομείο στην πρώτη θέση σε όλη την Ελλάδα, στην εμβολιαστική κάλυψη του έναντι της γρίπης, με ένα εντυπωσιακό ποσοστό 89,3%. Με τον τρόπο αυτό, δηλώνει τον επαγγελματισμό και την ευθύνη που έχει απέναντι στους ασθενείς και την αέναη προσπάθεια για προαγωγή της ασφάλειας ασθενών και εργαζομένων.Η Διοίκηση ευχαριστεί όλο το προσωπικό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για να αναδειχθεί το νοσοκομείο μας ως ασπίδα προστασίας απέναντι στη γρίπη, ως απτή απόδειξη της ευαισθητοποίησης και του υψηλού αισθήματος ευθύνης απέναντι στους ασθενείς μας. Ιδιαίτερα ευχαριστεί το Τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας που, υπό την προϊσταμένη κα Μαυρακάκη Γεωργία, έθεσε το Βενιζέλειο, πανελλαδικά, στη κορυφή των νοσοκομείων". 

4ο στην εμβολιαστική κάλυψη το νοσοκομείο Ρεθύμνου

Βραβείο για την επίτευξη της τέταρτης θέσης στην εμβολιαστική κάλυψη κατά της γρίπης των εργαζομένων πανελλαδικά, την περίοδο 2018-2019, μεταξύ των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ, πήρε από το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμός Δημόσιας Υγείας το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε χώρους παροχής υπηρεσιών Υγείας αποτελεί το κύριο προληπτικό μέσο κατά της νοσοκομειακής μετάδοσης της γρίπης και συστήνεται παγκοσμίως από τους φορείς δημόσιας Υγείας. Η σύσταση αυτή στοχεύει στην προστασία του προσωπικού και των ευάλωτων ασθενών από τη μετάδοση γρίπης μέσα σε χώρους παροχής υπηρεσιών Υγείας και διασφαλίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Παρόλο που ο εμβολιασμός των εργαζομένων συστήνεται αρκετές δεκαετίες και το γεγονός ότι ο εμβολιασμός του προσωπικού είναι αποτελεσματικός για την πρόληψη της νοσοκομειακής γρίπης, τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης των εργαζομένων δεν ξεπερνούν το 20% στην Ελλάδα. Ωστόσο, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου καταφέρνει κάθε χρόνο να έχει πολύ υψηλή εμβολιαστική κάλυψη των εργαζομένων κατά της γρίπης και για την περίοδο 2018-2019 επιτεύχθηκε να βρίσκεται στην τέταρτη θέση πανελλαδικά με ποσοστό 58,3%.

«Η διοίκηση του Νοσοκομείου και το Δ.Σ. οφείλουν να συγχαρούν δημόσια τους εργαζόμενους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην ηθική υποχρέωσή τους και συνέβαλαν στη βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του νοσοκομείου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Επίσης, η διοίκηση συγχαίρει «τα μέλη της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του νοσοκομείου και την πρόεδρό της ιατρό Ελένη Ιωαννίδου, παθολόγο-λοιμωξιολόγο, και όλους που οργάνωσαν και εργάστηκαν για την υλοποίηση του έργου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News