Καιρός: Βροχές με το… καλημέρα στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Βροχές με το… καλημέρα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρουν οι προβλέψεις του καιρού για σήμερα

Δυνατή βροχή, σημειώθηκε ξημερώματα στο Ηράκλειο.

Αν και στην καρδιά του καλοκαιριού, ανήμερα του εορτασμού της Αγίας Μαρίνας και ο καιρός νωρίς το πρωί παρέπεμπε σε… φθινόπωρο.

Οι καιρικές προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν για το νησί μας και τις τελευταίες ώρες βρέχει σε αρκετές περιοχές, κυρίως στην Ανατολική Κρήτη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Τα μαγιό και αξεσουάρ θαλάσσης για σήμερα θα δώσουν την θέση τους στις ομπρέλες και σε πιο «φθινοπωρινή ενδυμασία» με δεδομένο ότι και η θερμοκρασία σημειώνει πτώση.

Σε κάθε περίπτωση οι δρόμοι λόγω ολισθηρότητας κρύβουν παγίδες και για τον λόγο αυτό καλό θα είναι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Ακολουθει video από το viannitika.gr, αποτυπώνοντας την φθινοπωρινή εικόνα που επικρατεί απο νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή της Βιάννου,  

Βροχερό το σκηνικό στην Κρήτη

Σύμφωνα και με τον μετεωρολόγο κ. Λέκκα:  Στην Κρήτη η ψυχρότερη αέρια μάζα μας έχει επισκεφθεί  από τις νυκτερινές ώρες της Τρίτης δίνοντας τη δυναμική δημιουργίας φαινομένων βροχής και στο νησί μας. Έτσι λοιπόν από νωρίς τις πρωινές ώρες της Τετάρτης αναμένονται βροχές στις περισσότερες βόρειες και κεντρικές περιοχές του νησιού, ενώ πιο τοπικά και περιορισμένα θα είναι τα φαινόμενα στα νότια τμήματα.

Οι βροχές κατά τόπους θα είναι πιο έντονες, ενώ δεν αποκλείεται, πάντα σε τοπικό επίπεδο, να εμφανισθεί πρόσκαιρα και καταιγίδα με σύντομη ένταση της βροχόπτωσης.  Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης με εξαίρεση περιοχές της Ανατολικής Κρήτης όπου εκεί φαίνεται να εξασθενούν σταδιακά από το πρωί της Πέμπτης. Οι άνεμοι για την Τετάρτη θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις με την ένταση τους στα 3 – 4 Μποφόρ ενώ πιο ενισχυμένοι θα είναι στα δυτικά των Χανίων και στα νότια τμήματα της Κρήτης φθάνοντας στα 5, πρόσκαιρα έως και τα 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα με την ελάχιστη να πέφτει κάτω από τους 20°C (στα ορεινά θα είναι αρκετά χαμηλότερη) και τη μέγιστη να κυμαίνεται στα βόρεια στους 26 - 28°C και στα νότια 28 - 30°C.

Από την Πέμπτη και μετά αναμένεται και πάλι η επαναφορά της καλοκαιρίας με λίγες νεφώσεις στα ορεινά. Το Βόρειο ρεύμα θα διατηρηθεί στα 3-4, τοπικά έως και τα 5 Μποφόρ, ενώ και η θερμοκρασία θα ανέβει σε λίγο υψηλότερα και κανονικά για την εποχή επίπεδα με τη νύκτα όμως να διατηρεί αρκετή δροσιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News