Τα κύματα «εξαφάνισαν» την παραλία - Άρση του απαγορευτικού για τα πλοία

Κρήτη
Τα κύματα «εξαφάνισαν» την παραλία - Άρση του απαγορευτικού για τα πλοία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πλοία φεύγουν κανονικά - Αναλυτικά ο καιρός για την Κυριακή

Οι ισχυροι άνεμοι που έπνεαν στα πελάγη, φθάνοντας και τα 9 μποφόρ, κοπασαν και έτσι όπως έγινε γνωστό, λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, υπάρχει άρση του απαγορευτικού απόπλου από και προς τα λιμάνια της Κρήτης.

Όπως ενημερώνει σχετικά το λιμεναρχείο Ηρακλείου τα πλοία της γραμμής θα αναχωρήσουν κανονικά για τους προορισμούς τους το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα και με το ωράριο των προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Ο καιρός για την Κυριακή

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βορειοανατολικά και ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο αναμένονται την Κυριακή, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και στη Νότια Ελλάδα, από 16 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 21 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, από 19 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 32 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά στο Καρπάθιο και στη θάλασσα Κυθήρων πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων το βράδυ, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία πριν την αναχώρηση τους.

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για αύριο Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται στις περιοχές της Αττικής, Εύβοιας, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Κυκλάδων, Ρεθύμνου, Χανίων, Κυθήρων, Λακωνίας, Αργολίδας και Κορινθίας.

Συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο κατά την αντιπυρική περίοδο  (έως 31 Οκτωβρίου)

Ζημιές από τα κύματα στον Πλατανιά

Στο μεταξύ  προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία σε περιοχές του Βόρειου Άξονα των Χανίων το πρωί του Σαββάτου.

Ο άνεμος και ο υψηλός κυματισμός, σύμφωνα με το kriti24, «εξαφάνισαν» κυριολεκτικά την παραλία στην περιοχή του Πλατανιά, προκαλώντας ζημιές σε παραλιακά καταστήματα.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από κατάστημα του Πλατανιά, που υπέστη σοβαρές ζημιές καθώς η θάλασσα βγήκε έξω πολλά μέτρα και έφτασε μέχρι το προστατευτικό τοιχίο του καταστήματος, προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Δείτε που ήταν η θάλασσα, πριν την κακοκαιρία και που έφτασε μετά:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News