Ο καιρός στην Κρήτη: Δε... φεύγει το καλοκαίρι - Τριήμερο με λιακάδα και βουτιές!

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Δε... φεύγει το καλοκαίρι - Τριήμερο με λιακάδα και βουτιές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι και 31°C η θερμοκρασία στην Κρήτη

Θερμοκρασίες που θυμίζουν… καλοκαίρι θα σημειωθούν από αύριο, Παρασκευή, στην Κρήτη, οι οποίες και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σαββατοκύριακο.

Είναι ενδεικτικό πως η θερμοκρασία, σε περιοχές της Μεσαράς (όπως η Γέργερη, ο Λέντας, οι Μοίρες και το Τυμπάκι), τα Σφακιά και τα Φαλάσαρνα θα φτάσει μέχρι και τους 30 °C, ενώ αύριο στην Πρέβελη, θα τους… ξεπεράσει.

Βέβαια, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο (meteo.gr), οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο καιρός την Παρασκευή στην Κρήτη

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο καιρός στην Κρήτη θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Ελλάδα το Σάββατο και μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά και την Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην χώρα την Κυριακή, με τοπικές νεφώσεις το πρωί στα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός μέχρι την Τετάρτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη με παροδικές νεφώσεις το πρωί στα δυτικά και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ, την Τρίτη βαθμιαία στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους από το μεσημέρι, την Τετάρτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη με τοπικές μπόρες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Που θα σημειωθούν θερμοκρασίες άνω των 27 °C;

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

28 °C

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

27 °C

28 °C

27 °C

ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟΣ

27 °C

28 °C

27 °C

27 °C

27 °C

27 °C

28 °C

29 °C

30 °C

29 °C

27 °C

28 °C

28 °C

27 °C

27 °C

27 °C

27 °C

28 °C

27 °C

27 °C

27 °C

27 °C

28 °C

27 °C

27 °C

29 °C

30 °C

27 °C

28 °C

28 °C

30 °C

27 °C

ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ

27 °C

29 °C

29 °C

30 °C

31 °C

29 °C

29 °C

29 °C

28 °C

27 °C

27 °C

27 °C

30 °C

30 °C

30 °C

27 °C

28 °C

30 °C

27 °C

27 °C

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News