Καιρός: Κάποιοι έκαναν... μπάνιο και κάποιοι... κρατούσαν ομπρέλες

Κρήτη
Καιρός: Κάποιοι έκαναν... μπάνιο και κάποιοι... κρατούσαν ομπρέλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά ο καιρός την Κυριακή

Και ενώ κάποιες περιοχές της Κρήτης, «δέχτηκαν» το Σάββατο -κυρίως το πρωί- «μπόλικο» νερό, κάποιες άλλες φαίνεται να...  μην τους αγγίζει το φθινόπωρο.

Ήλιος και υψηλές θερμοκρασίες κυριάρχησαν, για παράδειγμα, στα νότια  του νομού Ηρακλείου, παραπέμποντας αν μη τι άλλο σε ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό.

Μάλιστα, οι λάτρεις του υγρού στοιχείου, επέλεξαν να περάσουν την μέρα τους σε παραλίες και να γευτούν λίγο ακόμη την θαλασσινή αύρα, προτού πέσουν  για τα καλά η θερμοκρασίες και μας επισκεφθούν μια και καλή οι βροχές.

Ενδεικτικές  είναι οι φωτογραφίες (στο τέλος του ρεπορτάζ), τις οποίες ανέβασε χρήστης του Facebook και οι οποίες έχουν τραβηχτεί στην παραλία, στον Κόκκινο Πύργο, Τυμπακίου.

Δεν ήταν λίγοι οι λουόμενοι που πήραν την πετσέτα τους και το αντιηλιακό τους και απήλαυσαν την ήρεμη και γαλήνια θάλασσα κάνοντας το μπάνιο τους ξέγνοιαστα και ανέμελα , το προτελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου.

Και όλα αυτά την ώρα που έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν  σε πολλές περιοχές της Κρήτης όπως άλλωστε είχε γράψει και το neakriti.gr.

Στο Ηράκλειο το πρωί η βροχή ήταν καταρρακτώδης ενώ και την Παρασκευή έβρεξε σε πολλά σημεία της Κρήτης με αποτέλεσμα μάλιστα να μην λείψουν οι καραμπόλες και τα τροχαία ατυχήματα.

Ο καιρός την Κυριακή

Σύμφωνα με τον  μετεωρολόγο κ. Μανόλη Λέκκα, «Για την Κυριακή 20/10, αναμένονται κάπως καλύτερες καιρικές συνθήκες. Ειδικότερα, αναμένονται νεφώσεις κυρίως στα ορεινά. Ωστόσο, στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε σχέση με το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν και την Κυριακή γενικά από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις από 2 έως 3 μποφόρ». Σχετικά με τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας, ο μετεωρολόγος μάς λέει ότι θα φτάσουν έως τους «25 με 26 βαθμούς Κελσίου».

Άστατος καιρός από Τρίτη

Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεχίσουν να επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, ο Μανόλης Λέκκας, υποστηρίζει ότι από την ερχόμενη Τρίτη επανερχόμαστε σε ένα «πιο άστατο καιρικό σκηνικό».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, θα υπάρξει μια πρόσκαιρη ενίσχυση του βόρειου ρεύματος. Η εν λόγω εξέλιξη αναμένεται να δώσει βροχές ήπιας έντασης στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της Κρήτης.

Για αναλυτική πρόβλεψη πατήστε εδώ.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τον Κόκκινο Πύργο, Τυμπακίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News