Καιρός το τριήμερο της 28ης: Με... ζέστη οι παρελάσεις στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός το τριήμερο της 28ης: Με... ζέστη οι παρελάσεις στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά ο καιρός για τις επόμενες μέρες

Τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και οι καιρικές συνθήκες δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα.

Αν και υπάρχει ειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους το πρωί της Κυριακής, στο Ηράκλειο, κατά τα άλλα η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικές τιμές  με νεφώσεις κατά τόπους.

Προειδοποίηση από το λιμεναρχείο

Το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου εφιστά την προσοχή και ανακοινώνει, ότι για αύριο Κυριακή, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Για τον λόγο αυτό καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μετρά ασφάλειας των σκαφών τους.

Μάλιστα για τον λογο αυτό έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Ο καιρός στην Κρήτη την Δευτέρα 28/11

Καλός αναμένεται να είναι και ο καιρός ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στην Κρήτη με τις μέγιστες τιμές να μην πέφτουν κάτω από τους 20 Βαθμούς Κελσίου και τις μέγιστες να φθάνουν τους 27 Βαθμούς, ενώ θα επικρατήσει συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές του νησιού. Γεγονός που  δίνει το πράσινο φως για την ομαλή διεξαγωγή των παρελάσεων με σύμμαχο και τον καλό καιρό.

Ο  καιρός ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου σύμφωνα πάντα με το meteo:

Ηράκλειο : 21 Βαθμοί Κελσίου με συννεφιά

Χανιά :22 Βαθμοί Κελσίου με συννεφιά

Ρέθυμνο : 20 Βαθμοί Κελσίου με συννεφιά

Άγιος Νικόλαος: 22 Βαθμοί Κελσίου με συννεφιά

Σφακιά : 27 Βαθμοί Κελσίου με ήλιο

Μοίρες : 24 Βαθμοί Κελσίου με ήλιο

Τυμπάκι: 23 Βαθμοί Κελσίου με ήλιο

Ιεράπετρα:  22 Βαθμοί Κελσίου με συννεφιά

Παλαιόχωρα:  26 Βαθμοί Κελσίου με ήλιο

Σπήλι Ρεθύμνου : 22 Βαθμοί Κελσίου με ήλιο

Σητεία : 19 Βαθμοί Κελσίου με συννεφιά

Ζαρός Ηρακλείου :22 Βαθμοί Κελσίου με ήλιο

Πρέβελη Ρεθύμνου: 24 Βαθμοί Κελσίου με ήλιο

Ο καιρός το Σάββατο

Πολύ χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες, κοντά στο μηδέν ή και κάτω από αυτό, σημειώθηκαν κατά τις πρωινές ώρες σήμερα στις πεδιάδες και στα οροπέδια της ηπειρωτικής χώρας, ιδίως στα βόρεια, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Η απουσία νεφώσεων, σε συνδυασμό με τους ασθενείς ανέμους, είχαν ως αποτέλεσμα την έντονη ψύξη του εδάφους και των χαμηλών ατμοσφαιρικών στρωμάτων.

Οι περιοχές όπου, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr, το πρωί του Σαββάτου καταγράφηκαν οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες, ήσαν η Βωβούσα Ιωαννίνων (μείον 0,6 βαθμοί Κελσίου), η Τρίπολη (0,2), το Νευροκόπι και ο Νέος Καύκασος (0,6), το Μαυρολιθάρι Φωκίδας (0,9), η Πτολεμαΐδα (1,1) και τα Γρεβενά (1,2 βαθμοί).

Πιο αναλυτικά για σήμερα  Σάββατο σύμφωνα με το meteo.gr, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες, και χαμηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες οι ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Ο καιρός την Κυριακή

Ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί αναμένονται την Κυριακή. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από έναν έως 23 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 27, στην Ήπειρο από 3 έως 29 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 25, και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 23 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, και πιθανώς πρόσκαιρα στις Βόρειες Κυκλάδες και στα ανατολικά τμήματα της Κρήτης θυελλώδεις 8 μποφόρ. Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν πρόσκαιρα σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις.

 Πότε χαλάει και ο καιρός και ποια τα χαρακτηριστικά του

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται στη βόρεια Ευρώπη σημαντική ψυχρή εισβολή που δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμα και στη χώρα μας, προς τα ανατολικά και βορειοανατολικά, ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο.

«Η αλλαγή του καιρού θα περιλαμβάνει ψυχρές αέριες μάζες, χειμωνιάτικου τύπου, για μεγάλο κομμάτι της βορειοανατολικής Ευρώπης. Τα πλοκάμια της ψυχρής εισβολής φαίνονται να απλώνονται προς το πρώτο πενθήμερο του Νοεμβρίου και λίγο πιο νότια, ίσως φτάσουν στα Βαλκάνια και μπορεί να επηρεάσουν τη χώρα μας», είπε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Δείτε εδώ αναλυτικά τον καιρό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News