Καιρός στην Κρήτη: Τα 27άρια έφεραν «πρωτιά»

Κρήτη
Καιρός στην Κρήτη: Τα 27άρια έφεραν «πρωτιά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικές θερμοκρασίες και η εξέλιξη του καιρού

Την ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν καταγραφεί σημαντικά ύψη βροχοπτώσεων, ο καιρός στην Κρήτη θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι, παρά φθινόπωρο.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες αυτών των ημερών στο νησί μας είναι τέτοιες, που δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν φυσιολογικές, ενώ σε συνδυασμό με τους νοτιάδες και την υγρασία, δημιουργούν κατά τόπους ένα αποπνικτικό σκηνικό.

 Σήμερα οι υψηλότερές θερμοκρασίες στην Κρήτη πανελλαδικά

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το meteo, οι υψηλότερες θερμοκρασίες πανελλαδικά καταγράφονται σε Ηράκλειο , Άγιο Νικόλαο , Καστέλλι, Σταυράκια Ηρακλείου, Πάνορμο Ρεθύμνου, όπου ο υδράργυρος άγγιξε τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Ενώ οι χαμηλότερες πανελλαδικά καταγράφονται σήμερα σε Μέτσοβο, Πραμάντα  και Δελβινάκι Ιωάννινων, με τον υδράργυρο να φτάνει στους 14 βαθμοί Κελσλου, , σε Βουργαρέλι Άρτας στους 13 βαθμούς, και σε Θεοδωριανά στους  12 βαθμούς Κελσίου.

Θερμοκρασίες στην Κρήτη

Ηράκλειο:  27 βαθμοί – Ήλιος

Χανιά: 25 βαθμοί – Ήλιος

Ρέθυμνο: 26 βαθμοί – Ήλιος

Άγιος Νικόλαος:27 βαθμοί - Ήλιος

Απολογισμός του ψυχρού μετώπου - Εικόνες από το Shelf Cloud στην Αττική

Σημαντικές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές και κατά τόπους έντονες καταιγίδες έδωσε το ψυχρό μέτωπο που διέσχισε τη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 4/11 και συνέχισε να επηρεάζει το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα έως τις πρώτες ώρες της Τρίτης 5/11.

Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης όπως αυτά καταγράφηκαν από 344 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr και τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης ανά γεωγραφικό διαμέρισμα.

Μεταξύ των συγκεκριμένων περιοχών και η Παλαιόχωρα Χανίων, όπου καταγράφτηκαν 19mm βροχής.

Δελτίο καιρού για Τρίτη 5/11

Βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν, περιμένουμε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά περιόδους στη Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Πελοπόννησο όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως τις πρωινές ώρες. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 20 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 22, στην Ήπειρο από 8 έως 23 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 24 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 22 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 24 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά κατά περιόδους έως 6 μποφόρ.

Δείτε εδώ αναλυτικά τον καιρό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News