Καιρός στην Κρήτη: «Χρυσάφι» η βροχή – Αναλυτική πρόβλεψη για το Σαββατοκύριακο

Κρήτη
Καιρός στην Κρήτη: «Χρυσάφι» η βροχή – Αναλυτική πρόβλεψη για το Σαββατοκύριακο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιο σημείο της Κρήτης «έδωσε» τα μεγαλύτερη ύψη βροχών πανελλαδικά

Σημαντικές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές και κατά τόπους έντονες καταιγίδες έδωσαν τα μέτωπα κακοκαιρίας που επηρέασαν τη χώρα μας το διήμερο Πέμπτη 7/11 και Παρασκευή 8/11. Παράλληλα το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε, σχεδόν 9.000 κεραυνούς εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Έντονες κατά τόπους βροχοπτώσεις και καταιγίδες που σε ορισμένες περιοχές συνοδεύονταν από χαλαζοπτώσεις εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με το Meteo, έως το πρωί της Παρασκευής 8/11 σε μεγάλο μέρος της χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη Δυτική Κρήτη, στην Ήπειρο, στην Πελοπόννησο και στην Κεντρική Στερεά.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχoπτώσεων. Για την Παρασκευή 8/11, οι Βρύσες Χανίων «έδωσαν» τις μέγιστες ημερήσιες βροχοπτώσεις, πανελλαδικά.

Γενικά στην Κρήτη, ο καιρός το Σαββατοκύριακο χαρακτηρίζεται συννεφιασμένος, με ανέμους 4 μποφόρ που τοπικά θα φτάσουν και τα 5 μποφόρ. Υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων, το βράδυ του Σαββάτου στο Λασίθι και το βράδυ της Κυριακής στο Ηράκλειο.

Η Θερμοκρασία στο Ηράκλειο θα κυμανθεί στους 25-26 βαθμούς, στα Χανιά στους 22, στο Ρέθυμνο, ελαφρώς θερμότερα, στους 24-25 και στον Άγιο Νικόλαο στους 24 βαθμούς.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα 

Νέο κύμα βροχών και καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 9/11 έως και τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 10/11.

Στη Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής θα είναι έντονα, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα ενδέχεται να εκδηλωθούν στη Βόρεια Ελλάδα κατά το πρώτο μισό της Κυριακής.

 ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 

ΒΑΪ         21°C

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ          20°C

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ         20°C

ΣΗΤΕΙΑ  20°C

ΑΜΟΡΓΟΣ           20°C

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ              8°C

ΒΥΤΙΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ           8°C

ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   9°C

ΜΕΤΣΟΒΟ           9°C

ΛΥΚΟΧΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ     9°C

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον καιρό δείτε ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News