Σε μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Φαιστού λόγω «Βικτώρια»

Κρήτη
Σε μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Φαιστού λόγω «Βικτώρια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καταστροφές στην φυτική παραγωγή και το αγροτικό οδικό είναι τεράστιες

Αν και το αρχικό αίτημα ήταν να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο δήμος Φαιστού, για τις καταστροφές στο οδικο δίκτυο και την φυτική παραγωγή, τελικά όπως έγινε γνωστό,  ο δήμος είναι ήδησε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά οι φορείς θα ζητήσουν να οικονομική ενίσχυση, για την αποκαταστάση του οδικού δικτύου και των ζημιών σε καλλιέργειες.

Νωρίς το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο, παρουσία του δήμαρχου κ. Νικολιδάκη, αρμόδιων αντιδημάρχων, του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου και άλλων τοπικών φορέων.

«Η φυτική παράγωγη έχει υποστεί μεγάλη ζημιά. Οι καρποί στα ελαιόδεντρα έπεσαν λόγω χαλαζιού, ενώ ελαφρώς καλύτερη είναι η εικόνα στα θερμοκήπια. Επίσης ζημιές έχουν υποστεί και οι υποδομές της ΔΕΗ, σε αρκετά αντλιοστάστια. Μόλις εξαντληθούν τα αποθέματα νερού σε κάποιες περιοχές, οι κάτοικοι εκεί θα μείνουν χωρίς νερό», ανέφερε στο neakriti.gr o πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, κ. Μανώλης Ορφανουδάκης.

Όπως αναφέρθηκε επίσης,η επόμενη μέρα βρίσκει το δήμο Φαιστού "λαβωμένο".

Οι καταστροφές σε ελαιοκαλλιέργειες και θερμοκήπια είναι αρκετά σοβαρές και ανυπολόγιστες μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα για μία ακόμη φορά οι αγρότες και παραγωγοί να βρίσκονται στο "χείλος του γκρεμού" βλέποντας το βιός του να έχει καταστραφεί από την μανία της κακοκαιρίας «Βικτώρια», που κατέστρεψε ότι έβρισκε στο πέρασμα της.

Επίσης αγροτικά οδικά δίκτυα της περιοχής έχουν καταστραφεί με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι απροσπέλαστοι και ως εκ τούτου, οι αγρότες να μην μπορούν να πάνε στα χωράφια τους.

«Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο αγροτικό οδικό δίκτυο το οποίο και καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό. Αναλυτικότερα και πιο συγκεκριμένα αναφορικά με το οδικό δίκτυο, στις εισόδους των χωριών Γρηγοριά και Καμάρες βρίσκονται μηχανήματα προκειμένου να καθαριστεί το  οδικό δίκτυο ενώ προβλήματα εντοπίζονται και σε δρόμους των Βώρων, Φανερωμένης, Τυμπακίου, Κόκκινου Πύργου και Μοιρών (Βρέλη)», ανέφερε μεταξύ άλλων στο neakriti, ο κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Φαιστού, προσθέτοντας παράλληλα ότι τα σχολεία που χθες δεν λειτούργησαν ή και εμφάνισαν προβλήματα, σήμερα Πέμπτη, λειτουργούν κανονικά.

«Βάση του οργανογράμματος της πολιτικής μας και ο δήμος ανταπεξήλθε άμεσα με συνεργασία και ιδιωτικών μηχανημάτων και με την βοήθεια της ΔΕΥΑ Φαιστού, υπήρχαν 8 συνεργεία που κλήθηκαν και ανταποκριθηκαν άμεσα σε 8 διαφορετικά σημεία. Ήταν όλα θέμα οργάνωσης και άμεσης ανταπόκρισης από πλευράς δήμου και κινήθηκαν πάρα πολύ γρήγορα», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντουλάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News