Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας στην Ελλάδα - Πως θα επηρεαστεί η Κρήτη;

Κρήτη
Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας στην Ελλάδα - Πως θα επηρεαστεί η Κρήτη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καιρός στην Κρήτη: Που θα βρέξει; - Αναλυτική πρόγνωση για όλη την εβδομάδα

«Χαλάει» από απόψε ο καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο (meteo.gr) ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από τις βραδινές ώρες, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια των νυκτερινών ωρών θα κινηθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια.

Η μεταβολή του καιρού θα είναι σύντομη και από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, αρχικά στα δυτικά και έως το απόγευμα και στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα, με σημαντικά ύψη βροχής να αναμένονται στο Ιόνιο και την Ήπειρο και αργότερα στη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Ο καιρός στην Κρήτη

Μπορεί η Κρήτη να μην επηρεάζεται από τη συγκεκριμένη κακοκαιρία, ωστόσο σε αρκετές περιοχές του νησιού αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις για αύριο, Δευτέρα.

Σύμφωνα με την Εθνική μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τη Δευτέρα στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Υπενθυμίζεται πως, για σήμερα, Κυριακή, βρίσκεται σε εξέλιξη Έκτακτο Δελτίο Θυελλωδών Ανέμων, για το οποίο, μάλιστα, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Που θα βρέξει στην Κρήτη;

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

Ασθενής βροχή

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟΣ

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

ΓΕΡΓΕΡΗ

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ο καιρός της επόμενης εβδομάδας στην Ελλάδα

Στα νοτιοανατολικά λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες τις απογευματινές ώρες σταδιακά από τα δυτικά θα ενταθούν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στο Ιόνιο σε 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που τη νύχτα θα περιοριστούν θα βορειοανατολικά. Τα φαινόμενα πιθανώς στα δυτικά κατά τόπους θα είναι έντονα και από αργά το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στο ανατολικό Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα νοτιοδυτικά θα ενταθούν ενώ τη νύχτα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια, αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή και Σάββατο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από την Παρασκευή στα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το Σάββατο θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Για συνεχή ενημέρωση σχετικά με τον καιρό, μπείτε ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News