Ο καιρός στην Κρήτη: Καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο, χειμωνιάτικη εβδομάδα

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο, χειμωνιάτικη εβδομάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασθενείς βροχοπτώσεις, αλλά, καλός καιρός το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη - «Χαλάει» ο καιρός από Δευτέρα

Συννεφιά, υψηλές - για την εποχή - θερμοκρασίες, αλλά και κατά τόπους ασθενείς βροχοπτώσεις διαμορφώνουν το σκηνικό του καιρού για το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, τα μετεωρολογικά δεδομένα δείχνουν πως αυτή η καλοκαιρία θα είναι πρόσκαιρη, αφού - σε επίπεδο Ελλάδας - από την Τρίτη, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, ενώ την Πέμπτη θα σημειωθούν χιονοπτώσεις μέχρι και στα ημιορεινά.

Ο καιρός στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο

Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις θα είναι ο καιρός αύριο στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στην Κρήτη τις βραδινές ώρες της Κυριακής. Οι άνεμοι στη χώρα θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σε ποιες περιοχές να δώσετε προσοχή;

  • Αγία Βαρβάρα: Στους 2 με 3 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία από τις 2 τα ξημερώματα μέχρι τις 8 το πρωί της Κυριακής.
  • Ανώγεια: Στους 0 έως 1 βαθμό Κελσίου η αίσθηση της θερμοκρασίας από τις 5 τα ξημερώματα μέχρι τις 8 το πρωί του Σαββάτου και στους 3 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία από τις 2 μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής.
  • Μουρνιές: Στα 5 μποφόρ οι (δυτικοί) άνεμοι από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου.
  • Τζερμιάδο: Στους -1 έως 1 βαθμό Κελσίου η αίσθηση της θερμοκρασίας από τις 2 τα ξημερώματα μέχρι τις 8 το πρωί του Σαββάτου.
  • Χανιά: Στα 5 μποφόρ οι (δυτικοί) άνεμοι από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Που θα βρέξει;

Ασθενής βροχή (το βράδυ)

Ασθενής βροχή

ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟΣ

Ασθενής βροχή (το πρωί)

Ασθενής βροχή (από το πρωί)

Ασθενής βροχή (το απόγευμα)

Ασθενής βροχή (το απόγευμα)

Ασθενής βροχή (από το απόγευμα)

Ασθενής βροχή (από το απόγευμα)

Ασθενής βροχή (από το απόγευμα)

Ασθενής βροχή (τα ξημερώματα)

Ασθενής βροχή (το απόγευμα)

Ασθενής βροχή (από το πρωί)

Ασθενής βροχή (το πρωί και το απόγευμα)

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή (το βράδυ)

Ασθενής βροχή (από το απόγευμα)

«Χαλάει», από Δευτέρα, ο καιρός:

Δευτέρα: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, κυρίως στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι, δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Τρίτη: Στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές που κατά τη διάρκεια της νύχτας στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι, δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Τετάρτη: Στα βορειοδυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία κατά τόπους στα κεντρικά ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.

Πέμπτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα ανατολικά ηπειρωτικά. Από το απόγευμα στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News