Καιρός Τσικνοπέμπτη: Πού θα βρέξει - Πώς θα κυμανθεί η θερμοκρασία

Κρήτη
Καιρός Τσικνοπέμπτη: Πού θα βρέξει - Πώς θα κυμανθεί η θερμοκρασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης αλλάζει ο καιρός με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να τηρηθεί το έθιμο του τσικνίσματος σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός, σύμφωνα με το meteo.gr, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, αναμένονται την Τσικνοπέμπτη, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα ενισχυθούν.

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα βόρεια, σύμφωνα με το meteo.gr. Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα και σταδιακά θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας, ενώ αργά το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Ήπειρο από 5 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και προοδευτική ενίσχυση στα 7 μποφόρ, ενώ ενδεχομένως τοπικά να φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με μικρή ενίσχυση στα νησιωτικά τμήματα.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι και από αργά το βράδυ χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και στο Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Τσικνοπέμπτη: Νεφελώδης καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ προβλέπεται ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Παρασκευή αναμένονται Βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Παρασκευή στο Ηράκλειο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

ΚΡΟΥΣΩΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Έντονη συννεφιά κυρίως τις απογευματινές ώρες, το απόγευμα αναμένεται βροχή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΧΑΝΙΑ

Νεφελώδης καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Τσικνοπέμπτη: Νεφελώδης αναμένεται ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΣΠΗΛΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Συννεφιασμένος καιρός και βροχές από το μεσημέρι στο Σπήλι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Έντονη συννεφιά από το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης και βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αρκετά σύννεφα το πρωί στο Τυμπάκι, ασθενής βροχή το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Βροχερός ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. 

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News