Βγήκαν βόλτα στο Ηράκλειο οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που έδεσε στο λιμάνι

Κρήτη
Βγήκαν βόλτα στο Ηράκλειο οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που έδεσε στο λιμάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας σύμφωνα με τον διευθυντή δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης

Χωρίς πρόβλημα έδεσε ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera, στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τις τελευταίες ώρες στο λιμάνι του Ηρακλείου, υπήρξε μια σχετική κινητοποίηση, εξαιτίας του κορωνοϊού και με  το δεδομένο ότι το κρουαζιερόπλοιο ερχόταν από την Γένοβα της Ιταλίας, με ενδιάμεσο σταθμό το Κατάκολο.

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο κ. Μανόλης Λουμπούνης, Διευθυντής δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Λάμπρο Βαμβακά, ανέβηκαν στο κρουαζιερόπλοιο: «Και οι 1500 επιβάτες είναι απολύτως υγιείς και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Μάλιστα εντός του πλοίου υπάρχει το ανάλογο ιατρικό προσωπικό, (τύπου κέντρου υγείας) και όπως μας ενημέρωσαν όλοι οι επιβάτες χαίρουν άκρας υγειας και δεν κινδυνεύουν από λοιμώδη νοσήματα.

Αυτό επίσης που πρέπει να σας αναφέρω είναι ότι οι επιβάτες βρίσκονται εντός του πλοίου από την περασμένη Τρίτη, οπότε, από οτιδήποτε και αν νοσούσαν, αυτοί οι άνθρωποι θα είχε ήδη εκδηλωθεί».

Ο κ. Λουμπούνης πρόσθεσε επίσης ότι πριν το πλοίο ξεκινήσει, έγιναν οι απαραίτητοι ιατρικοι έλεγχοι και «αποκλείστηκαν» 700 επιβάτες που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και οι γιατροί του πλοίου έκριναν σκόπιμο να μην δώσουν το πράσινο φως για να ταξιδέψουν.

Σήμερα με το που έδεσε το κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Ηρακλείου, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το πλοίο και έχουν ξεκινήσει μικρές εξορμήσεις στην πόλη του Ηρακλείου.

Το κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να αναχωρήσει από το λιμάνι του Ηρακλείου, το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News