Κορωνοϊός: «Ηράκλειο - Lockdown»

Κρήτη
Κορωνοϊός: «Ηράκλειο - Lockdown»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο βίντεο αποτυπώνονται εικόνες από δρόμους που κάποτε έσφυζαν από ζωή μιας άδειας και έρημης πόλης, είτε πρωί, είτε μεσημέρι, είτε βράδυ.

Σε ένα Ηράκλειο που δεν θυμίζει σε τίποτα το πολυσύχναστο και πολύβουο Ηράκλειο που ξέρουμε όλοι, έχει μετατραπεί η πόλη τις τελευταίες μέρες.

Από τότε κυρίως που επιβλήθηκε το μέτρο της κυκλοφοριακής απαγόρευσης, πολλοί μιλάνε για πόλη «φάντασμα» και όχι αδίκως.

Μαγαζιά και επιχειρήσεις έχουν κατεβάσει ρολά, έρημοι δρόμοι και ουδείς άνθρωπος κυκλοφορεί, μόνο για τα τελείως απαραίτητα και αν συντρέχει λόγος εργασίας που δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι.

Κεντρικές οδοί και Λεωφόροι που άλλοτε μάλιστα προκαλούνταν κυκλοφοριακό μποτιλιάρισμα, «χτυπώντας κόκκινο» στα νεύρα των οδηγών, τώρα έχουν αδειάσει τελείως από κόσμο και οχήματα.

Πέρα από κάποια αδέσποτα ζώα και πουλιά που "ψάχνουν" έξω από ναούς, μάταια για τροφή, δεν κυκλοφορεί «ψυχή».

Ακόμη και σήμερα, 25η Μαρτίου, ανήμερα της εθνικής επετείου που μικροί και μεγάλοι θα κατέβαιναν στο κέντρο για να παρακολουθήσουν την παρέλαση και να κάνουν την βόλτα τους , το σκηνικό έχει τελείως αλλάξει.

Ο «φονικός» ιός έχει οδηγήσει την κυβέρνηση στην λήψη δραστικών μέτρων κατά της διασπορά τους ιού και οι πολίτες ευτυχώς συμμορφώνονται με αυτές τις οδηγίες.

Ωστόσο όσες φορές και αν έχουν έρθει μπροστά στα μάτια σου εικόνες από το σημερινό, άδειο Ηράκλειο, κάθε φορά είναι διαφορετική με τα πλάνα πραγματικά να καθηλώνουν και να προκαλούν αίσθηση.

Παρακολουθήστε το φιλμ μικρού μήκους «Heraklion COVID-19 Lockdown», το οποίο και έστειλε στο neakriti ο κ. Αλέξανδρος Καπελλάκης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News