Ο καιρός στην Κρήτη: «Έρχεται»… καυτή εβδομάδα – Σε ποια περιοχή θα «χτυπήσει» 40άρι

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: «Έρχεται»… καυτή εβδομάδα – Σε ποια περιοχή θα «χτυπήσει» 40άρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι και... 40°C η θερμοκρασία στην Κρήτη, την ερχόμενη εβδομάδα – Σκόνη τη Δευτέρα

Περισσότερο με καλοκαίρι θα μοιάζει η ερχόμενη εβδομάδα για την Κρήτη, αφού η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και… 40°C!

Είναι ενδεικτικό πως στις Μουρνιές το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει 40°C, ενώ στα Χανιά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39°C. Σε Ηράκλειο, Νέα Αλικαρνασσό, Γάζι, Κρουσώνα και Σταυράκια, η θερμοκρασία θα «αγγίξει» τους 38°C (διαβάστε αναλυτικότερα τις μέγιστες θερμοκρασίες σε περιοχές της Κρήτης στον παρακάτω πίνακα).

Η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από τη Δευτέρα 11 Μαΐου, οπότε και σε πολλές περιοχές του νησιού, το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 30°C. Θερμότερη ημέρα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής μετεωρολογικά δεδομένα για την Κρήτη, θα είναι η Τρίτη 12 Μαΐου.

Προσοχή, πάντως, πρέπει να δοθεί τη Δευτέρα, καθώς ευνοείται η μεταφορά σκόνης στην Κρήτη.

Ο καιρός αύριο στην Κρήτη

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός αύριο, Κυριακή, στην Κρήτη θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Ελλάδα

Δευτέρα: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και γρήγορα γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες στα κεντρικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Τρίτη: Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα νότια. Τις απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και αναμένεται να φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη: Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα νότια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και μόνο στα βορειοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις, πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Πέμπτη: Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Παρασκευή: Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα υπόλοιπα από βόρειες 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες στην Κρήτη, ανά περιοχή (σε °C), όπως τις καταγράφει το meteo.gr:

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟΣ

ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ

Μπορείτε ΕΔΩ να ενημερώνεστε για τη συνεχή εξέλιξη του καιρού στην Κρήτη και την Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News