Ο καιρός στην Κρήτη: Καύσωνας μέχρι την Τετάρτη – Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από Πέμπτη

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Καύσωνας μέχρι την Τετάρτη – Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από Πέμπτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε αναλυτικά τις μέγιστες θερμοκρασίες στην Κρήτη – Που θα δείξει 40 °C το θερμόμετρο;

Συνεχίζεται ο καύσωνας στην Κρήτη και σήμερα, Δευτέρα, με τις θερμοκρασίες, σε αρκετές περιοχές του νησιού να ξεπερνούν τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Το ίδιο θα συμβεί και την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη, είναι ενδεικτικό πως, σύμφωνα με το meteo.gr, αναμένονται μέχρι και… 40 βαθμοί Κελσίου στον Άγιο Νικόλαο και τα Μάλια, ενώ πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν και σε άλλες περιοχές της Κρήτης.

Πάντως, αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι η… κατακόρυφη πτώση του θερμομέτρου από την Πέμπτη, αφού, σε αντίθεση με την Τετάρτη, σε καμία περιοχή της Κρήτης, η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το meteo.gr:

Μικρή υποχώρηση αναμένεται να παρουσιάσει το κύμα ζέστης τη Δευτέρα 18/05, με τις θερμοκρασίες ωστόσο να διατηρούνται γενικά σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη Δυτική και Νότια Ελλάδα (ιδιαίτερα στη Νότια Πελοπόννησο), στην Ανατολική και Νότια Κρήτη, στα Δωδεκάνησα (κυρίως στη Ρόδο) και στην Αττική, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη θερμοκρασιών που ακολουθεί για τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία μικρή περαιτέρω υποχώρηση θα παρουσιάσουν οι θερμοκρασίες το διήμερο Τρίτη 19/05 και Τετάρτη 20/05.

Την Πέμπτη 21/5 αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Ζέστη, αραιές νεφώσεις κατά τόπους και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, αραιές νεφώσεις αναμένονται σε όλη τη χώρα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες συμβάλλοντας στον περιορισμό της ορατότητας.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 16 έως 36, στα νότια ηπειρωτικά από 17 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 33, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 35, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 38, στην Κρήτη από 18 έως 38 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 15 έως 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες στην Κρήτη (σε °C), μέχρι και την Πέμπτη:

ΤΡΙΤΗ

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟΣ

ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ

Δείτε ΕΔΩ τη συνεχή εξέλιξη του καιρού στην Κρήτη και την  Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News