«Θύελλα αντιδράσεων» για τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών στα Χανιά

Κρήτη
«Θύελλα αντιδράσεων» για τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παίρνουν δάσκαλους από δημοτικά για να καλύψουν τα κενά στο ΚΕΣΥ

Την έντονη αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, προκάλεσε η απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης να μετακινήσει εκπαιδευτικούς από τα σχολεία τους και συγκεκριμένα από τα τμήματα ένταξης και τα ειδικά σχολεία στο κέντρο εκπαιδευτικής και συμβουλευτικής υποστήριξης του νομού.

Δάσκαλοι, που κάθε άλλο παρά θετικοί είναι σ’ αυτή την εξέλιξη, προχώρησαν το πρωί σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, ζητώντας ουσιαστικά την ανάκληση της επίμαχης απόφασης.

Με την γλώσσα των αριθμών λοιπόν, στα Χανιά 21 είναι οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών που έγιναν και συγκεκριμένα πρόκειται για 7 εκπαιδευτικούς ειδικών σχολείων, 7 ψυχολόγους και 7 Κοινωνικούς Λειτουργούς.

Αύριο το πρωί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων θα μεταβούν στο Ηράκλειο προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματά τους στον ίδιο τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης, με τον οποίο έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Στο μεταξύ επίσης αύριο, η Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης συμμετέχει  στο συλλαλητήριο στις 19 Μαΐου στο Ηράκλειο πλ. Ελευθερίας ώρα 13:00 και καλεί τα μέλη των Ενώσεων και Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της Κρήτης σε συμμετοχή στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους νομούς του νησιού ενάντια στο νομοσχέδιο που έφερε για ψήφιση η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας!

Τα αιτήματα τους είναι συγκεκριμένα:

  • «Όχι στην ψήφιση του νέου αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου.
  • Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η νέα τροπολογία για τις κάμερες στα σχολεία.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News