Μ. Συντυχάκης: «Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων»

Κρήτη
Μ. Συντυχάκης: «Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στηρίζουμε ολόπλευρα τα εργασιακά δικαιώματα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων μέσα κι έξω από τη βουλή»

Την στήριξη του προς τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων εξέφρασε ο Βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης και όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, δηλώσε ότι «οι εργαζόμενοι δεν πρέπει πληρώσουν για άλλη μια φορά το μάρμαρο της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την κινητοποίηση, στις 2 Ιούνη, των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει την κλιμάκωση του αγώνα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης, που δεν υποχωρούν από το δίκαιο και κατακτημένο από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους αίτημα, της επαναπρόσληψής τους από 1η Μάη.

Στηρίζουμε ολόπλευρα τα εργασιακά δικαιώματα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων μέσα κι έξω από τη βουλή. Στα πλαίσια αυτά η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ ανέδειξε με ερώτηση την ανάγκη να πάρει άμεσα η κυβέρνηση μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων κι όχι μόνο τους εργοδότες.

Η σφοδρή επίθεση ενάντια στους εργαζομένους που έχουν ξεκινήσει οι εργοδότες στον κλάδο των Μεταφορών, βρίσκει έδαφος στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης. Το σχέδιο για την ανάκαμψη του Τουρισμού, που από «βαριά βιομηχανία» της χώρας, εξελίσσεται στον βαριά ασθενή της, φανερώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο πως μοναδική έγνοια της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, με ισχυρό χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στον κλάδο.

Γι’ αυτό οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων γίνονται δέκτες κάθε απαξίωσης από την κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει πληρώσουν για άλλη μια φορά το μάρμαρο της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης! Να μη δεχτούν τη θυσία και άλλων δικαιωμάτων τους για τα κέρδη του κεφαλαίου. Να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News