Χανιά: Τοποθετούνται γέφυρες στρατού στον «λαβωμένο» Πλατανιά

Χανιά
Χανιά: Τοποθετούνται γέφυρες στρατού στον «λαβωμένο» Πλατανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεση αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών με την τοποθέτηση στρατιωτικής γέφυρας στον Πλατανιά

Με την Κρήτη, να μετρά νεκρούς και πληγές από την σφοδρή κακοκαιρία, των τελευταίων ημερών και τελευταίο θύμα τον 61χρονο κτηνοτρόφο, ξεκίνησαν ήδη  οι εργασίες τοποθέτησης της στρατιωτικής γέφυρας στον ποταμό Ιαρδάνο στον Πλατανιά. 

Ξεκίνησαν οι προκαταρκτικές εργασίες για την τοποθέτηση, στη δυτική πλευρά του Πλατανιά, της γέφυρας τύπου Μπέλεϋ. Στόχος είναι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία μετά την κατάρρευση μεγάλου τμήματος του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο.

Συνεργεία «ασφαλίζουν» τα δίκτυα υποδομής και παράλληλα εκτελούνται εργασίες για την απομάκρυνση των συντριμμιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Από το πρωί, προσωπικό από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στο Λουτράκι και το 725 Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στην Αθήνα μετέφεραν τα πρώτα τμήματα της γέφυρας Μπέλεϋ, κοντά στο σημείο της παλαιάς οδού Χανίων - Κισάμου, ενώ παράλληλα ξεκινά η συναρμολόγηση και τοποθέτηση της γέφυρας.

Η ολοκλήρωση των εργασιών, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες, εκτιμάται σε λίγες ημέρες, ενώ η συγκεκριμένη γέφυρα θα έχει μήκος 30 μέτρα και πλάτος ικανό, έτσι ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς προβλήματα.

Νωρίτερα είχε κάνει σχετική ανακοίνωση ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης…

πως ενημερώθηκα από το Υπ εθνικής Άμυνας με το πλοίο blue Galaxy που φτάνει στη Σούδα στις 4.30 μ. μ ,έρχονται οι πρώτες δυο γέφυρες του Στρατού για την άμεση αποκατάσταση  της πρόσβασης στα σημεία που γκρεμίστηκαν οι γέφυρες από τη φοβερή χθεσινή θεομηνία.

(Αλικιανος και γέφυρα παλαιός εθνικής οδού)  Έρχονται άμεσα και οι υπόλοιπες."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News