Ποια σχολεία στα Χανιά θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη

Χανιά
Ποια σχολεία στα Χανιά θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δε θα λειτουργήσουν σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Για τέταρτη συνεχή ημέρα δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Πλατανιά.

Η κακοκαιρία των προηγούμενων 24ώρων έπληξε αρκετές περιοχές της Δυτικής Κρήτης, μεταξύ αυτών και το Δήμο Πλατανιά.

Για το λόγο αυτό, σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Πλατανιά ανακοινώνει την απόφαση «για μη λειτουργία σχολικών μονάδων του Δήμου Πλατανιά, λόγω ακραίων και δυσμενών καιρικών συνθηκών και της μη δρομολόγησης από το ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου Α.Ε.».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση, υπάρχει «επικινδυνότητα κατά την πρόσβαση και την παραμονή» μαθητών και καθηγητών στους σχολικούς χώρους.

Έτσι, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιάς και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πλατανιά, θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η απόφαση για τη μη λειτουργία των σχολείων του Δήμου Πλατανιά ελήφθη «με γνώμονα την ανάγκη προστασίας και ασφάλειας των μετακινούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία του Δήμου Πλατανιά», αλλά εξαιτίας της έγγραφης άρνησης του ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΟΥ Α.Ε., να δρομολογήσει όχημά του στο Δήμο Πλατανιά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά:

«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Έχοντας υπόψη:

1) Τις διατάξεις των άρθρων 58 και 94 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/07-06-2010) τ. Α΄ «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πρόγραμμα Καλλικράτης».

2) Τις επικρατούσες ακραίες δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω έντονων βροχοπτώσεων και της

3) Το υπ αριθμ:128/27-2-2019 του ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ -ΡΕΘΥΜΝΟΥ Α.Ε.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πλατανιά για την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, λόγω των ακραίων δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονες βροχοπτώσεις) που επικράτησαν σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου και με γνώμονα την ανάγκη προστασίας και ασφάλειας των μετακινούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία του Δήμου Πλατανιά, καθώς και το σχετικό έγγραφο του ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΟΥ Α.Ε., καθώς δεν δρομολογεί κανένα όχημα του στο Δήμο Πλατανιά.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News