ΒΟΑΚ: Ξεκινά η αποκατάσταση στα σημεία των κατολισθήσεων

Χανιά
ΒΟΑΚ: Ξεκινά η αποκατάσταση στα σημεία των κατολισθήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεδρίασε σήμερα το νομαρχιακό συντονιστικό όργανο

Αρχίζουν τις αμέσως επόμενες ημέρες από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών στο τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα από Καλύβες μέχρι Κίσαμο.

Ταυτόχρονα συντάσσονται τα πρώτα τεχνικά δελτία για την αποκατάσταση του επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου των Χανίων που υπέστη ανυπολόγιστες καταστροφές στα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στη σημερινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συντονιστικού οργάνου, τονίστηκε ότι απαιτούνται σημαντικά κονδύλια δεδομένου ότι το ύψος των ζημιών είναι τεράστιο.

Ειδικότερα, από τη μεγάλη κατολίσθηση του Σταλού και του Γαλατά και από τα Μεγάλα Χωράφια όπου το οδόστρωμα έχει υποστεί καθίζηση, αρχίζουν οι πρώτες παρεμβάσεις αποκατάστασης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Όπως έκανε γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ Φώτης Καζάσης στη σημερινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συντονιστικού οργάνου, ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι γεωλογικές έρευνες στα επίμαχα σημεία.

Όπως ανέφερε ο ίδιος: «Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε στην κατεπείγουσα διαδικασία που μας έχει αναθέσει το υπουργείο ώστε να ανατεθεί η εργολαβία και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Θα ακολουθήσουν τα έργα αποκατάστασης στα υπόλοιπα σημεία της εθνικής οδού από τις Καλύβες μέχρι και την Κίσαμο. Συνολικά 15 εκατομμύρια ευρώ καλείται να καταβάλει το Υπουργείο Υποδομών για παρεμβάσεις στον ΒΟΑΚ.»

Την ίδια στιγμή η Περιφερειακή αρχή σε συνεργασία με τους δήμους συνεχίζουν τις εργασίες διάνοιξης οδών καθώς εξακολουθούν μέχρι σήμερα να υπάρχουν χωριά μη προσβάσιμα.

 «Θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας στους κεντρικούς άξονες Χανιά – Σφακιά, Αλικιανός – Σκινές, Ταυρωνίτης – Παλιόχωρα, Καλουδιανιά – Τοπόλια – Έλος – Λαφονήσι», ανέφερε ο Απόστολος Βουλγαράκης, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων.

«Για μένα είναι προτεραιότητα η ασφάλεια… Σε επόμενη φάση αναμένεται να προχωρήσει η πλήρης αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου, όπως επίσης και μεγάλα έργα όπως η ανακατασκευή της γέφυρας του Κερίτη για την οποία απαιτείται διάστημα άνω των δύο ετών. Την αγωνία τους για την πορεία των έργων εξέφρασαν σήμερα εκπρόσωποι του τουρισμού που ωστόσο διαβεβαιώνουν ότι το πλήγμα που δέχτηκαν τα Χανιά δεν έχει επηρεάσει τις κρατήσεις», σχολίασε ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News