Στα Χανιά η κόρη του αγνοούμενου Πολωνού - Σηκώθηκε ελικόπτερο

Χανιά
Στα Χανιά η κόρη του αγνοούμενου Πολωνού - Σηκώθηκε ελικόπτερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον 64χρονο Αντρίζ Βέμπερ που χάθηκε στη Σούγια

Η αγωνία «χτυπά» κόκκινο για τον 64χρονο Πολωνό Αντρίζ Βέμπερ ο οποίος δεν έχει δώσει σημεία ζωής -σύμφωνα με την κόρη του- από την Τρίτη 9 Απριλίου, τότε που είχε πάει για πεζοπορία στα Λευκά Όρη και σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τελευταία τοποθεσία του ήταν η Σούγια.

Εκεί μάλιστα επικεντρώνονται οι έρευνες των Αρχών.

Το χτυποκάρδι είναι έντονο για την οικογένεια του Πολωνού, αφού σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ. Λαγουδάκη, στα Χανιά μετέβη και η κόρη του προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στο σημείο όπου ο πατέρας της εξαφανίστηκε και να ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις.

Να τονιστεί ότι χτες, Τετάρτη, στην επιχείρηση αναζήτησης του 64χρονου περιπατητή ρίχτηκε και ελικόπτερο του Στρατού που «χτένισε» την περιοχή, όμως χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

Σήμερα εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες, με 10 άντρες και 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να επιχειρούν στη Σούγια. Η οικογένεια του άντρα ελπίζει ο δικός τους άνθρωπος να βρεθεί και να είναι καλά.

Ωστόσο, η αγωνία κορυφώνεται ακόμη περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι προσωπικά αντικείμενα και η σκηνή του αγνοούμενου εντοπίστηκαν στις 14/4 στην είσοδο του φαραγγιού της Τρυπητής όπου είχε κατασκηνώσει ο 64χρονος.

Χάνονται στα δύσβατα μονοπάτια των Λευκών Ορέων

Η υπόθεση εξαφάνισης του Πολωνού, επαναφέρει στο προσκήνιο τους κινδύνους που εγκυμονεί η εξερεύνηση του πλούσιου ορεινού όγκου της Κρήτης. Έχοντας πλήρη άγνοια,  δεκάδες ξένοι επισκέπτες τραυματίζονται ή χάνονται κάθε χρόνο σε δύσβατα μονοπάτια.

Τα πιο δύσκολα και επικίνδυνα σημεία του ορεινού όγκου της Κρήτης είναι για το Λασίθι το Φαράγγι του Ρίχτη και η Ζάκρος, για το Ηράκλειο ο Ρούβας, τα Βορίζια και ο Ζαρός, για το Ρέθυμνο ο Ψηλορείτης. Για τα Χανιά, παγίδες κρύβουν το μονοπάτι Ε4, το Λουτρό, η Αγία Ρουμέλη και η Αράδαινα.

Ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων κ. Σταύρος Μπαδογιάννης είχε επισημάνει πριν από λίγες μέρες ότι «πρέπει να έχει κανείς το γνώθι σ’ αυτόν διότι τα βουνά μας είναι δύσκολα. Δε μπορεί να πηγαίνουν οι ξένοι επισκέπτες για αναρρίχηση χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, χωρίς καπέλο, άφθονο νερό και έχοντας άγνοια των μονοπατιών. Είναι δύσκολο το εγχείρημα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News