Έκκληση προς τους δημότες για κοπή κλαδιών στον Πλατανιά

Χανιά
Έκκληση προς τους δημότες για κοπή κλαδιών στον Πλατανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δ/νση τεχνικών έργων θα αποκαταστήσει τις ζημιές χωρίς άλλη ειδοποίηση

Από το Δήμο Πλατανιά γίνεται γνωστό ότι κατά τη διάρκεια αυτοψιών που διενέργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης – στο πλαίσιο καταγραφής των ζημιών από τις θεομηνίες του Φεβρουαρίου – διαπιστώθηκε κατά μήκος των επαρχιακών δρόμων, η ύπαρξη κλαδιών δέντρων που εισέρχονται στο κατάστρωμα του δρόμου και η τοποθέτηση περιφράξεων και αρδευτικών δικτύων εντός των τάφρων αυτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Ως εκ τούτου, η Περιφέρεια Κρήτης καλεί τους δημότες Πλατανιά να προχωρήσουν εντός 20 ημερών από τη δημοσίευση στον τοπικό τύπο, στην κοπή κλαδιών και την απομάκρυνση των περιφράξεων και των αρδευτικών δικτύων, διαφορετικά η Δ/νση τεχνικών έργων της Περιφ. Ενότητας Χανίων – ως αρμόδια για τη συντήρηση του επαρχιακού δικτύου – θα προχωρήσει στην κοπή και στην απομάκρυνση τους, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών αποκαταστάσεων ζημιών, χωρίς άλλη ειδοποίηση.

Τέλος, με το υπ. αρ. 117874/2019 έγγραφο της η Περιφέρεια Κρήτης γνωρίζει στους παρόδιους ιδιοκτήτες ότι η υποχρέωση της επιμέλειας για την κοπή κλαδιών και η απομάκρυνση των περιφράξεων και των αρδευτικών δικτύων από τις τάφρους των δρόμων, τους βαρύνει διαρκώς και ότι η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών στους δρόμους και στις πλατείες τιμωρείται κατά το άρθρο 290 ΠΚ, ακόμη και αν τελέστηκε από αμέλεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News