Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Αυτό είναι το αυτοκίνητο του 27χρονου δράστη

Χανιά
Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Αυτό είναι το αυτοκίνητο του 27χρονου δράστη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καθ' ομολογία δολοφόνος πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την Παρασκευή

Ανατριχιαστική είναι η υπόθεση δολοφονίας της 60χρονης βιολόγου Σούζαν Ίτον η οποία είχε έρθει στην Κρήτη για ένα συνέδριο και κατέληξε νεκρή, αφού ο 27χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της, τη χτύπησε με το αυτοκίνητο, τη βίασε και στη συνέχεια τη μετέφερε στο φρεάτιο του καταφυγίου όπου και την εγκατέλειψε.

Η Ελληνική Αστυνομία, μαζί με τη συνέντευξη Τύπου, έδωσε στο φως της δημοσιότητας το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο νεαρός δράστης την ημέρα που σκότωσε τη Σούζαν Ίτον.

Πρόκειται γι’ αυτό το λευκό Ι.Χ. με το οποίο χτύπησε την 60χρονη προκειμένου να την ακινητοποιήσει και να την κακοποιήσει σεξουαλικά. Εκεί μέσα όπου την έβαλε στο πορτμπαγκάζ -χωρίς η ίδια να έχει τις αισθήσεις της-, τη βίασε κατά πάσα πιθανότητα και στη συνέχεια την εγκατέλειψε. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΚΡΗΤΗ TV, ο δράστης πρώτα τη σκότωσε και μετά τη βίασε.

Οι ρόδες αυτού του αυτοκινήτου φαίνεται να βοήθησαν την αστυνομία ώστε να βρουν οι αστυνομικοί την άκρη του νήματος της φρικιαστικής υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, ωστόσο ζήτησε και πήρε προθεσμία. Ο ίδιος θα απολογηθεί την Παρασκευή.

Η συνέντευξη Τύπου της αστυνομίας

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας.

Σας καλέσαμε σήμερα για να σας παρουσιάσουμε τις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας της 60χρονης υπηκόου Η.Π.Α., που είχε βρεθεί νεκρή την 8η Ιουλίου 2019 σε αγροτική περιοχή του Δήμου Πλατανιά Χανίων.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει χθες προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων ένας 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος εξεταζόμενος ως βασικός ύποπτος για την ανθρωποκτονία, ομολόγησε την πράξη του και σήμερα θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Όπως γνωρίζετε η 60χρονη ήταν αναγνωρισμένη επιστήμονας στον τομέα της βιολογίας - εντομολογίας και είχε αφιχθεί στα Χανιά την 30η Ιουνίου, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο στο συνεδριακό κέντρου της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης.

Πρωινές ώρες της 4ης Ιουλίου 2019 ο διοργανωτής του συνεδρίου δήλωσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά Χανίων την εξαφάνιση της, αναφέροντας ότι θεάθηκε τελευταία φορά κατά το μεσημεριανό γεύμα της 2ας Ιουλίου, στο χώρο της Ακαδημίας.

Άμεσα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες και αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή με τη συμμετοχή ανθρώπινου δυναμικού και μέσων τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών, της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Στρατού Ξηράς και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, τις έρευνες συνέδραμαν οργανώσεις εθελοντών και ιδιώτες εθελοντές, ενώ παράλληλα ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα ειδοποίησης πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων «SILVER ALERT HELLAS» μέσω του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφία και πληροφορίες σχετικά με την θανούσα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βραδινές ώρες της 8ης Ιουλίου 2019, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά Χανίων ενημερώθηκαν από ερασιτέχνες εξερευνητές σπηλαίων ότι σε εγκαταλελειμμένο πολεμικό καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε αγροτική περιοχή στο Ξαμουδοχώρι Πλατανιά Χανίων, εντόπισαν πτώμα γυναίκας.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και Ιατροδικαστές και προχώρησαν σε μεθοδική αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου και της περιβάλλουσας περιοχής .

Στο πλαίσιο αυτό διαπιστώθηκε ότι η σορός ανήκει στην εξαφανισθείσα 60χρονη υπήκοο Η.Π.Α., η οποία έφερε σημάδια βίαιης εγκληματικής ενέργειας και πιθανή σεξουαλική κακοποίηση.

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που κατηύθυνε τις έρευνές μας ήταν η ανεύρεση πρόσφατων ιχνών από ρόδες οχήματος σε αγροτεμάχιο που οδηγεί στο φρεάτιο του καταφυγίου. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη θέση της σορού μας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η θανούσα μεταφέρθηκε στο σημείο αυτό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News