Στον αέρα οι δεσμεύσεις για νέες γέφυρες στον Αλικιανό;

Χανιά
Στον αέρα οι δεσμεύσεις για νέες γέφυρες στον Αλικιανό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκατάσταση της πρόσβασης ζητά ο Δήμαρχος, Γιάννης Μαλανδράκης

Να αποκατασταθεί άμεσα και με νόμιμο τρόπο η πρόσβαση στην περιοχή του Αλικιανού ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης.

Με τις εξαγγελίες της προηγούμενης κυβέρνησης να βρίσκονται στον αέρα και την  στρατιωτική γέφυρα που μπήκε από την αντιπεριφέρεια να μην έχει ακόμη δοθεί σε κυκλοφορία, ο προσεχής χειμώνας προμηνύεται δύσκολος.

Όπως δήλωσε ο κ. Μαλανδράκης «Απ’ ότι ξέρω από τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Χανίων και από τον αντιπεριφερειάρχη, είναι σε εξέλιξη μια εργολαβία. Εμείς ζητάμε να επισπευσθούν οι διαδικασίες γιατί ο χειμώνας φτάνει και δε μπορούν να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι και συγχρόνως να γίνει και πράξη η εξαγγελία περί ανακατασκευής του δρόμου Σκινέ - Φουρνέ».

Συνολικά 8 εκατομμύρια ευρώ έχουν δεσμευθεί για την ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη που κατέρρευσε τον περασμένο Φεβρουάριο ενώ έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ των Υπουργείων Πολιτισμού και Υποδομών, της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Πλατανιά και του εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Για την κατασκευή νέας σύγχρονης γέφυρας στον Αλικιανό έχει αποφασιστεί η χρηματοδότηση μελέτης με το πόσο των 800.000 ευρώ.

«Υπάρχει η διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών η οποία έχει την ευθύνη να κάνει και την προγραμματική και να αναθέσει τις μελέτες (περιβαλλοντική, διευθέτηση του ποταμού, σύνδεση με το υφιστάμενο επαρχιακό δίκτυο κ.λπ.) γιατί αυτό είναι το πρώτο αναπτυξιακό έργο για την περιοχή», δήλωσε ο κ. Μαλανδράκης.

Με τα σημερινά δεδομένα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Αλικιανού και των χωριών του Ανατολικού Σελίνου εξυπηρετούνται από τον παράνομο δρόμο που κατασκευάστηκε με το μπάζωμα του Κερίτη. Η δημοτική οδός Σκινέ - Φουρνέ είναι προβληματική ενώ και η στρατιωτική γέφυρα, τοποθετήθηκε και μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή η σύνδεση της με το οδικό δίκτυο.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαλανδράκης «Εάν υπάρχουν αυτοί οι δύο δρόμοι (Μπέλευ και Σκινές - Φουρνές) ,θα μπορεί να ανακουφιστεί από δύο σημεία η κυκλοφορία ώστε με τον ερχομό του χειμώνα να μην έχουμε ανησυχία είτε από παράνομες διαβάσεις που θα ελλοχεύουν κίνδυνοι για οδηγούς και πεζούς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News