Ο Αλέξης Τσίπρας στα Χανιά: «Να συγκροτήσουμε μια μεγάλη παράταξη της Αριστεράς»

Χανιά
Ο Αλέξης Τσίπρας στα Χανιά: «Να συγκροτήσουμε μια μεγάλη παράταξη της Αριστεράς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε η περιοδεία του Τσίπρα στην Κρήτη

Από τα Χανιά ξεκίνησε η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη δυτική Κρήτη. Πρώτος σταθμός το Κολυμπάρι όπου έχοντας στο πλευρό του τον Παύλο Πολάκη και στελέχη του κόμματος είχε συναντήσεις και αναφέρθηκε στην ανάγκη διεύρυνσης του κόμματος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά "θέλουμε να συγκροτήσουμε μια μεγάλη παράταξη της Αριστεράς. Δεν είναι εύκολο αλλά αξίζει να το κάνουμε γιατί τα μέλη του νέου ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να έχουν δικαίωμα στις αποφάσεις. Αργά ή γρήγορα θα φανούν οι διαφορές". 

Αμέσως μετά το Κολυμπάρι ακολουθεί ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων στην Πλατεία των Μουρνιών. Το απόγευμα το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνει σταθμό στον Πατσιανό Σφακίων, και ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους.

Ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε μια στάση και στο σπίτι που γεννήθηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στις Μουρνιές και δήλωσε πως: «Οι προσδοκίες αυτών που σήμερα μας κυβερνάνε ήταν τόσο υψηλές που ήδη διαψεύστηκαν. Και αυτός ο προϋπολογισμός δε δίνει ανάσα στη λεγόμενη μεσαία τάξη.

Για τη Συμφωνία των Σκοπίων κάνουν πως δε βλέπουν πως δίνει τη δυνατότητα σταθερότητας στην περιοχή.

Γνωρίζουμε τις προθέσεις αυτών που μας κυβερνάνε κι όσο περνάει ο καιρός θα φαίνονται οι διαφορές. Διαχειριστήκαμε τη χώρα σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Όμως σήμερα βρισκόμαστε στη θέση της αντιπολίτευσης. Θέλουμε να ξαναστήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει την πορεία της χώρας υπέρ των πολλών και των αδυνάμων. Σας καλούμε να αγκαλιάσετε την προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.»

Την, Τρίτη 22 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την περιοδεία του επισκεπτόμενος το Ρέθυμνο. Το πρωί θα βρεθεί στα Σελλιά και στο Πέραμα, όπου θα συζητήσει με τους πολίτες, ενώ στις επτά το απόγευμα, στην Πλατεία Σοχώρας, στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Παπανδρέου, «η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη εντάσσεται στο πλαίσιο της συνάντησης του κοινωνικού με τον πολιτικό ΣΥΡΙΖΑ, της συνάντησης όλων αυτών που μας ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές και που θέλουμε να βρεθούμε, να μιλήσουμε, να συνδιαμορφώσουμε μαζί τη νέα μας πορεία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News