20οι Κορίσσιοι Αγώνες Κανόε Καγιάκ με φόντο τη πανέμορφη Λίμνη Κουρνά

Χανιά
20οι Κορίσσιοι Αγώνες Κανόε Καγιάκ με φόντο τη πανέμορφη Λίμνη Κουρνά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορίσσιοι Διασυλλογικοί Αγώνες Κανόε Καγιάκ στη Λίμνη Κουρνά

Με φόντο τη μοναδική λίμνη του Κουρνά περισσότεροι από διακόσιοι αθλητές και αθλήτριες από δεκατέσσερα σωματεία της Ελλάδας και της  Κύπρου πήραν μέρος τους 20ους Κορίσσιους Διασυλλογικούς Αγώνες Κανόε Καγιάκ που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο στη λίμνη του Κουρνά ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων.

Η διοργάνωση περιελάμβανε και τους πανελληνίους αγώνες καγιάκ Special Olympics στους οποίους πήραν μέρος εβδομήντα αθλητές. Είχαν μάλιστα τη χαρά να προπονηθούν και να συνυπάρξουν με τους συμβατικούς αθλητές. Με δικές τους αποστολές πήραν μέρος η Φινλανδία, η Λιθουανία και η Γερμανία.

Ο κ. Νικόλαος Κουριδάκης έφορος του τμήματος Κανόε Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, μίλησε για μια επιτυχημένη διοργάνωση την οποία αγκάλιασε ο δήμος Αποκορώνου και η Περιφέρεια Κρήτης. «Στόχος ήταν να προσφέρουμε μια άριστη διοργάνωση στους αθλητές κι ένα απόλυτα ικανοποιητικό θέαμα στο κοινό» είπε ο κ. Κουριδάκης.

Στη σημασία της συμμετοχής των αθλητών των Special Olympics αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του τμήματος Κανόε Καγιακ του ΝΟΧ κ. Θανάσης Ασημακόπουλος επισημαίνοντας ότι «η συναναστροφή τους με τα υπόλοιπα παιδιά βοηθά στο αναπτύσσονται μαζί, ισότιμα, στον ίδιο χώρο».

Τους κορίσσιους διασυλλογικούς αγώνες παρακολούθησε μεταξύ άλλων η υπεύθυνη διοργανώσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να έχει μία πιο ολοκληρωμένη άποψη για την τοποθεσία στον Κουρνά, με την προοπτική οι αγώνες να πάρουν σταδιακά πανευρωπαϊκό ή παγκόσμιο χαρακτήρα.

«Έχουμε οργανώσει πολλά δρώμενα Special Olympics σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτή η διοργάνωση είναι μοναδική επειδή αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουμε προσκληθεί στην  Κρήτη, τα Χανιά και είναι η στιγμή να πω ευχαριστώ στις τοπικές αρχές που έδωσαν αυτή τη δυνατότητα σε αθλητές των Special Olympics από όλη την Ευρώπη» δήλωσε η κ. Ρόζα Μπανάσι Ζαράισκα.

Μέλη της ομάδας Κανόε Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων καταγράφουν διακρίσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ωστόσο το άθλημα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Παρόλα αυτά, στα Χανιά τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των παιδιών που προσέρχονται στις εγκαταστάσεις του ΝΟΧ στη Σούδα, για να ασχοληθούν με το κανόε καγιάκ,  έχει αυξηθεί.

Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν μια άρτια διοργάνωση με σύμμαχο τον καλό καιρό σε έναν τόπο σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, έδωσε ραντεβού με τους αθλητές για την επόμενη διοργάνωση,  βάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News