Νέα σύγχρονη γέφυρα, μετά την κατάρρευση στον Κερίτη

Χανιά
Νέα σύγχρονη γέφυρα, μετά την κατάρρευση στον Κερίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος η δημοπράτηση του έργου το φθινόπωρο

Περίπου ένα χρόνο μετά την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή νέας, σύγχρονης γέφυρας που θα συνδέσει το νοτιοανατολικό τμήμα του δήμου Πλατανιά με το κύριο επαρχιακό δίκτυο Χανίων - Ομαλού. Η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο δρομολογεί τις διαδικασίες για την εκπόνηση των σχετικών μελετών.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη: «Μπήκαμε λοιπόν σε μια διαδικασία υλοποίησης κι αυτό για μας είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα για τον στόχο μας που είναι η κατασκευή νέας σύγχρονης γέφυρας».

Οι μελέτες θα περιλαμβάνουν τον τρόπο κατασκευής καθώς και τον τύπο της νέας γέφυρας με όλα τα χαρακτηριστικά της. Στόχος είναι μέχρι το προσεχές φθινόπωρο να έχουν ολοκληρωθεί για να προχωρήσει στη συνέχεια η δημοπράτηση του έργου.

Μελετητές θα υποδείξουν το σημείο

Εκτιμάται ότι η νέα γέφυρα θα κατασκευαστεί στον Αλικιανό ωστόσο οι μελετητές είναι εκείνοι που θα υποδείξουν το κατάλληλο σημείο.

Την ίδια στιγμή, σε εκκρεμότητα βρίσκεται το θέμα της αποκατάστασης της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη για την οποία έχει εγκριθεί πίστωση 8 εκ. ευρώ.

Η διαδικασία θεωρείται εξαιρετικά χρονοβόρα καθώς εκτός από το Υπουργείο Πολιτισμού, το δήμο Πλατανιά, και την Περιφέρεια Κρήτης θα εμπλακούν το Τεχνικό Επιμελητήριο, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News