Μέτρα κατά του κορωναϊού και στα Χανιά

Χανιά
Μέτρα κατά του κορωναϊού και στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σειρά μέτρων ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο των συνολικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Το επισκεπτήριο στη Δημοτικό Γηροκομείο περιορίστηκε για την προστασία των ηλικιωμένων, η Υπηρεσία Καθαριότητας προμηθεύεται στολές μιας χρήσης για το προσωπικό της, ενώ απολυμαίνονται όλα τα δημοτικά κτήρια και οι προνοιακές δομές. Παράλληλα αναζητείται λύση προκειμένου να δοθούν άδειες σε δημοτικούς υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Την ίδια ώρα, η διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του Εθνικού Σταδίου και του Κολυμβητηρίου από σήμερα Παρασκευή και μέχρι νεωτέρας.

ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί, σχολεία, Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων, που παραμένουν κλειστά, πρόκειται να καθαριστούν και να απολυμανθούν εκ νέου. Το ίδιο ισχύει για όλες τις δομές αθλητισμού και παιδείας. Το Εργασιακό Πρωτάθλημα μπάσκετ Χανίων ακυρώνεται, ενώ όλες οι αθλητικές διοργανώσεις που μέχρι σήμερα δεν έχουν ακυρωθεί θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Όπως υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων κ. Γιώργος Φραγκιαδάκης, «δίνεται βαρύτητα στην προστασία των ευαίσθητων ομάδων, γι’ αυτό και, πέρα από την απόφαση της διοίκησης του Δημοτικού Γηροκομείου να περιορίσει το επισκεπτήριο συγγενών σε μία ώρα το πρωί και μία το απόγευμα, εμείς σαν δημοτική Αρχή απευθύνουμε έκκληση να μη γίνονται επισκέψεις για να προστατευτούν οι τρόφιμοι».

Χθες, γραφεία και υπηρεσίες του Δήμου Χανίων λειτούργησαν με το ελάχιστο προσωπικό εξαιτίας των αδειών ειδικού σκοπού που χορηγήθηκαν σε εργαζόμενους γονείς. Παράλληλα εξετάζεται η χορήγηση αδειών και σε δημοτικούς υπαλλήλους με χρόνια προβλήματα υγείας για να διασφαλιστεί ότι δε διατρέχουν κίνδυνο. Από τη δημοτική Αρχή καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να παραμείνουν ανοιχτά τα ΚΕΠ και οι υπόλοιπες υπηρεσίες, ενώ υπενθυμίζεται ότι πολλές συναλλαγές γίνονται και ηλεκτρονικά.

Παράταση στη ρύθμιση για τα τετραγωνικά

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τάσος Αλόγλου ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο να δοθεί παράταση στη διαδικασία ρύθμισης των τετραγωνικών, η οποία γίνεται με φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Ο ίδιος παρέπεμψε όσους επιθυμούν να προβούν σε διορθώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών. Ταυτόχρονα κάλεσε τους δημότες να μην προσέρχονται στο Δημαρχείο αν δε συντρέχει λόγος και να επικοινωνούν προηγουμένως με τις υπηρεσίες προκειμένου να παίρνουν σχετικές κατευθύνσεις. Στα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ενώ αναστέλλονται οι διακοπές στην υδροδότηση για τους οφειλέτες της ΔΕΥΑΧ.

Στα μέτρα που θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνεται και αυτό των αλλαγών στην τέλεση των πολιτικών γάμων στο Δημαρχείο προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News