Κινητοποίηση για τους Επαγγελματοβιοτέχνες - Αυτοαπασχολούμενους και στα Χανιά

Χανιά
Κινητοποίηση για τους Επαγγελματοβιοτέχνες - Αυτοαπασχολούμενους και στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα η Πανελλαδική Ημέρα Δράσης

Στην κινητοποίηση της Τετάρτης, στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα  Χανιά, θα συμμετάσχουν τα μέλη του  Συλλόγου Γυναικών Νομού Χανίων, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας δράσης για τους Επαγγελματοβιοτέχνες- Αυτοαπασχολούμενους.

Όπως αναφέρουν στη σχετική τους ανακοίνωση:

«Δεν μας αρκεί απλά η επιβίωση, θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Τώρα μέτρα ανακούφισης και προστασίας των αυτοαπασχολούμενων!

Αυταπασχολούμενη,

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, απευθύνεται σε σένα που:

  • Έρχεσαι αντιμέτωπη με ένα βουνό υποχρεώσεων της ατομικής, οικογενειακής επιχείρησης.
  • Πνίγεσαι από τα προβλήματα και τα χρέη, που διογκώθηκαν την περίοδο της πανδημίας και δεν αντισταθμίζονται από το άνοιγμα των καταστημάτων μέσα στις δύσκολες αυτές συνθήκες.
  • Βιώνεις την ανασφάλεια για την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών σου, παλεύοντας να τα μεγαλώσεις... πολλές φορές και μέσα στον επαγγελματικό σου χώρο.

Η απάντηση στις αγωνίες και τους προβληματισμούς σου, στον αγώνα επιβίωσης που δίνεις καθημερινά δεν μπορούν να δώσουν τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά η συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης και προστασίας.

Με την άρση του lockdown, έγινε ξεκάθαρο ότι τα “έκτακτα” μέτρα οικονομικής στήριξης της κυβέρνησης πρόσφεραν μεγάλη... ανάσα, ζεστό χρήμα και άλλες διευκολύνσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Όμως, για σένα απλώς μετέθεσαν τα οικονομικά αδιέξοδα για αργότερα.

             Μπορεί τα 800 ευρώ να έδωσαν μια ελάχιστη ανάσα, αρκεί όμως σήμερα ένα επίδομα, για να καλυφθούν οι ανάγκες της οικογένειας και τα έξοδα της επιχείρησης;

             Αρκεί σήμερα η προσωρινή μετάθεση φόρων και χαρατσιών, ενώ έρχονται τα νέα εκκαθαριστικά το επόμενο διάστημα;

             Όταν ξέρουμε ότι οι τράπεζες μας περιμένουν στη γωνία;

             Όταν η αντιλαϊκή πολιτική παραμένει ίδια και απαράλλακτη με τα προηγούμενα χρόνια; 

             Όταν όλοι οι νόμοι για τη φορολογία, το ασφαλιστικό, τις συντάξεις, τις κατασχέσεις παραμένουν σε ισχύ;

Ποιος μπορεί, όμως, να σου εγγυηθεί ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες, όταν ήδη τα σύννεφα της νέας οικονομικής κρίσης πυκνώνουν ξανά;

Καμιά αναμονή! Μπροστά στις νέες θύελλες προτάσσουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Έχεις πολλούς λόγους να πάρεις τη δική σου θέση στον αγώνα, στην οργάνωση μέσα από την ένωση, το σωματείο, το σύλλογο ΕΒΕ, το σύλλογο γυναικών της ΟΓΕ:

Γιατί οι δικές μας ανάγκες δεν χωράνε στα σχέδια των κυβερνήσεων, όπως της σημερινής, που είναι κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Γιατί οι αυταπασχολούμενες και αυταπασχολούμενοι, μαζί με τους εργαζόμενους, θα κληθούμε και πάλι στο τέλος να πληρώσουμε το λογαριασμό των αυξημένων κρατικών δαπανών για τις επενδύσεις και τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αρνούμαστε να ματώσουμε ξανά! Γιατί κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι “τρίβουν” τα χέρια τους όταν βλέπουν να κυριαρχεί η απομόνωση, η απογοήτευση, η στάση αναμονής. Η κοινή αγωνιστική δράση εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, ανδρών και γυναικών, μπορεί να δώσει ανάσα στις προσωπικές αγωνίες της καθεμιάς και του καθενός. Να παλέψουμε μαζί ενάντια στη φοροληστεία, τις κατασχέσεις, το χτύπημα στα ασφαλιστικά, κοινωνικά μας δικαιώματα, τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Γιατί δεν πρέπει να χάσουμε πολύτιμο χρόνο. Τον 21ο αιώνα υπάρχει ανάγκη και δυνατότητα να δουλεύεις με ανθρώπινα ωράρια, χωρίς το βραχνά της αβεβαιότητας, ώστε να περνάς δημιουργικές στιγμές με τα παιδιά, με την οικογένειά σου, με το φιλικό σου περιβάλλον. Να στηρίζεσαι από το κράτος δωρεάν με κοινωνικές υπηρεσίες Υγείας- ΠΦΥ, προσχολικής και ειδικής αγωγής, δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, προστασίας των ηλικιωμένων γονιών. Δεν είναι μονόδρομος να σμπαραλιάζεται η οικογενειακή και επαγγελματική μας ζωή.

             Μέτρα ουσιαστικής στήριξης  για όλους τους αυτοαπασχολούμενους, με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

             Άμεση επανένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί) ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους.

             Φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος. Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους, φθηνότερο ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για το διάστημα της καραντίνας.

             Αναστολή των υποχρεώσεων προς τις τράπεζες μέχρι το Σεπτέμβρη. Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες. Αναστολή κατασχέσεων – πλειστηριασμών για χρέη προς δημόσιο και ιδιώτες. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

             Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για το διάστημα του κλεισίματος και κάλυψη τους από το κράτος. Χορήγηση επιδόματος ανεργίας για το ίδιο διάστημα.

             Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 6 μήνες.

             Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

             Επαρκείς, δημόσιους δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς, δημόσιες δωρεάν δομές για τη φροντίδα των ηλικιωμένων.

             Ολόπλευρη προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας με δωρεάν πρόσβαση σε προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις και θεραπείες.

             Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας για όλους, επαρκές απέναντι στην πανδημία αλλά και στις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας για πρόληψη, θεραπεία, ή ατύχημα.

Τετάρτη 3 Ιούνη: Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Ημέρα δράσης για τους Επαγγελματοβιοτέχνες- Αυτοαπασχολούμενους και στην κινητοποίηση στις 20:00 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News