Διαμαρτυρία γιατρών: «Χωρίς το επικουρικό προσωπικό, το νοσοκομείο Χανίων θα καταρρεύσει»

Χανιά
Διαμαρτυρία γιατρών: «Χωρίς το επικουρικό προσωπικό, το νοσοκομείο Χανίων θα καταρρεύσει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητούν μόνιμο προσωπικό να καλύψεις τις θέσεις

Με πανό και διεκδικώντας τα αυτονόητα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων προχώρησαν σε στάση εργασίας. Όπως λένε οι προσλήψεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα αφορούν σε επικουρικό και όχι μόνιμο προσωπικό και έτσι «υπάρχει κίνδυνος το νοσοκομείο να καταρρεύσει».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων Κυριάκος Γραμματικόπουλος: «Ζητάμε το αυτονόητο να έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε την υγεία που αξίζει ο πληθυσμός, να μειώσουμε λίστες αναμονής, οι εργαζόμενοι να μην γίνονται λάστιχο. Να πληρωνόμαστε αξιοπρεπώς και να μπορούμε να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας» .

Σύμφωνα με τον Γραμματικόπουλο οι γιατροί που προσλήφθηκαν είναι επικουρικοί και υπάρξουν ‘ελάχιστες εως ανύπαρκτες μόνιμες προσλήψεις» ενώ ως προς το οργανόγραμμα του νοσοκομείου υποστήριξε ότι υπάρχει κάλυψη στο 50-60%.

«Χωρίς το επικουρικό προσωπικό το νοσοκομείο θα καταρρεύσει»

Στο πλευρό των γιατρών και ο συλλόγους εργαζομένων νοσοκομείου Χανίων με τον πρόεδρο Βαρδή Γεωργακάκη να τονίζει ότι  διαμαρτύρονται για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Όπως ανέφερε τα θεμέλια του νοσοκομείου Χανίων στηρίζονται στο επικουρικό προσωπικό και σε όλες τις μορφές αυτές ,και αν τυχόν φύγει το προσωπικό, το νοσοκομείο θα καταρρεύσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News