Ταλαιπωρία στο Γάζι με το νερό: Ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τη βλάβη

Ηράκλειο
Ταλαιπωρία στο Γάζι με το νερό: Ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τη βλάβη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς νερό πολλά νοικοκυριά - Η ΔΕΥΑΜ σαρώνει την περιοχή

«Νερό»: Μία λέξη, πολλά προβλήματα στην Κρήτη με πρωταγωνιστή αυτό το πολύτιμο αγαθό για την ανθρώπινη ζωή.

Κατά καιρούς, πολλοί κάτοικοι στο Δήμο Ηρακλείου παραπονιούνταν ότι δεν είχαν νερό στο σπίτι τους για πολλές μέρες, σε ένα Δήμο που είναι γνωστό πως αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα λειψυδρίας.

Αυτή τη φορά, όμως, σειρά έχει ο Δήμος Μαλεβιζίου, με τη ΔΕΥΑΜ να έχει ξεκινήσει ένα «κυνήγι» προκειμένου να βρεθεί το πρόβλημα εξαιτίας του οποίου πολλά νοικοκυριά δεν έχουν μεγάλη πίεση νερού.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, Φίλιππος Σαββάκης, αναφορικά με το πρόβλημα της μειωμένης ροής νερού δηλώνει χαρακτηριστικά στο neakriti.gr πως «οι δεξαμενές είναι γεμάτες. Όμως, είχαμε κάποια παράπονα για μειωμένη πίεση του νερού σε κάποια νοικοκυριά. Γι’ αυτό ξεκινήσαμε να το ψάχνουμε. Αυτό που είδαμε είναι ότι κάποιο σημείο του δικτύου έχει φράξει και σ’ αυτό το γεγονός οφείλεται η μειωμένη ένταση του νερού στις βρύσες κάποιων σπιτιών. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν νοικοκυριά χωρίς νερό για πολλές μέρες όμως».

Ο κ. Σαββάκης επισημαίνει ότι την περασμένη Παρασκευή συνεργεία της ΔΕΥΑΜ ξεκίνησαν να αναζητούν το σημείο στο οποίο υπάρχει πρόβλημα: «σε σημεία που σκάβουμε για να εντοπίσουμε το πρόβλημα στο δίκτυο, αναγκαστικά το νερό κόβεται για ένα μικρό χρονικό διάστημα».

Την ίδια ώρα, όμως, υπάρχουν αναφορές από κατοίκους στο Γάζι που καταγγέλλουν πως δεν έχουν νερό εδώ και 15 μέρες.

Συγκεκριμένα, ο Γ.Κ. δηλώνει πως «στην οδό μου δεν υπάρχει νερό τις τελευταίες 15 μέρες. Και στις Εργατικές Κατοικίες όμως δεν έχουν νερό μία εβδομάδα.».

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ τονίζει πάντως πως συνεχίζουν τις εργασίες για να βρουν το πρόβλημα στο «πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης» του Δήμου Μαλεβιζίου και να αποκατασταθεί κάθε ζήτημα με την έλλειψη νερού σε όλα τα σπίτια στο Γάζι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News