Στην τελική ευθεία το νέο βιοκλιματικό σχολείο στο Γάζι

Ηράκλειο
Στην τελική ευθεία το νέο βιοκλιματικό σχολείο στο Γάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργασίες ολοκλήρωσης σε χρόνο ρεκόρ για το νέο εκπαιδευτήριο

Ήταν ημέρα Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου του 2017, ημέρα θεμελίωσης του νέου βιοκλιματικού δημοτικού σχολείου Γαζίου, σε οικόπεδο 3.000 τ.μ.

Έναν χρόνο μετά, οι εργασίες ολοκληρώνονται σε χρόνο ρεκόρ στο δημοτικό σχολείο, το οποίο έρχεται να αντιμετωπίσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της σχολικής στέγης και σε μια περιοχή όπου καταγράφεται σημαντική αύξηση του μαθητικού δυναμικού.

Ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV βρέθηκε στο νέο σχολείο, καταγράφοντας τις εργασίες οι οποίες βρίσκονται στην τελική φάση, με τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου να εκφράζει την ικανοποίηση του καθώς ένα όραμα δεκαετιών στον τομέα της σχολικής στέγης παίρνει σάρκα και οστά.

Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο δυναμικότητας 360 μαθητών το οποίο περιλαμβάνει 13 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού, γραφεία διδασκόντων, ιατρείο, γυμναστήριο και 4 αίθουσες εργαστηρίων,  ενώ στο περιβάλλοντα χώρο θα έχει γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 4.500 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Το νέο δημοτικό σχολείο Γαζίου έρχεται να προστεθεί στο Βιοκλιματικό Λύκειο Γαζίου αλλά και σε άλλες παρεμβάσεις στον τομέα της σχολικής στέγης, με τον Κώστα Μαμουλάκη να αναφέρεται στους στόχους της δημοτικής αρχής, το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News